Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γύρος Λίμνης: Θα γίνει αλλά… πολύ διαφορετικά

Εικόνα του άρθρου Γύρος Λίμνης: Θα γίνει αλλά… πολύ διαφορετικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2020, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Γύρος Λίμνης θα γίνει τελικά στις 19-20 Σεπτεμβρίου, αλλά με πολλές αλλαγές… Η διοργάνωση του 14ου Ioannina Lake Run ανακοίνωσε λοιπόν ότι δόθηκε το πράσινο φως «μετά τη λεπτομερή αξιολόγηση των δεδομένων που δημιουργεί η νέα οδηγία της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των επαφών μας με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα».

Μία από τις βασικές αλλαγές, είναι ότι δεν θα γίνει ούτε ο παραλίμνιος αγώνας των 10 χλμ., ο οποίος διεξαγόταν παράλληλα με τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. (όπως δεν θα γίνουν οι αγώνες «Μαμά Καρότσι», ο Παραλίμνιος Δρόμος ΑμεΑ και το Family Run). Όσοι είχαν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, θα ειδοποιηθούν με προσωπικό e-mail για τις δυνατότητες που τους παρέχει η διοργάνωση.

Ο αγώνας των 5 χλμ. θα γίνει, αλλά με αφετηρία-τερματισμό την περιοχή της Ακτής Μιαούλη και όχι την πλατεία Μαβίλη, για την αποφυγή συγκέντρωσης πολύ κόσμου λόγω και της λειτουργίας των καφέ.

Η διοργάνωση αναφέρει ακόμη ότι απόφασή της είναι να μη διοργανωθεί ούτε τελετή έναρξης. Απονομή μεταλλίων θα γίνει μόνο στη γενική κατάταξη. Τα μετάλλια που αφορούν τις ηλικιακές κατηγορίες, θα τα παραλάβουν οι αθλητές ταχυδρομικώς.

Επίσης, δεν θα ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών. Στο φετινό Ioannina Lake Run θα συμμετέχουν όσοι ήδη είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους. «Όσο και αν γνωρίζουμε ότι αυτή απόφαση θα προκαλέσει δυσαρέσκειες, μας είναι αδύνατον να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας και να κάνουμε έναν αγώνα όπως αυτούς των προηγούμενων χρόνων» αναφέρει η διοργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Εναλλακτικά, θα οργανωθεί μία virtual version του Ioannina lake Run, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να εγγραφούν, να τρέξουν για φέτος «εικονικά» στις διαδρομές των 5, 10 και 30 χλμ., παραλαμβάνοντας στο σπίτι τους ταχυδρομικά το πακέτο συμμετοχής με το μπλουζάκι και το μετάλλιό τους. Και παράλληλα στηρίζοντας και την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, στην οποία θα διατεθεί μέρος των εσόδων. «Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι το ίδιος να τρέχεις δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδος, αλλά σε μια εποχή που έχουμε αναγκαστεί σε ακόμη δυσκολότερες προσαρμογές, ένας virtual αγώνας δρόμου είναι το έλασσον» τονίζεται.

Σε ό,τι αφορά τους αγώνες του διημέρου, έχει καταρτιστεί ένα νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο, απόλυτα προσαρμοσμένο στα όσα η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ορίζει, όπως επισημαίνεται.

«Με τη δραστική μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων δρομέων, τον διαμοιρασμό των blocks σε διαφορετικούς χώρους με σαφή οριοθέτηση, τις τμηματικές εκκινήσεις με χρονική απόσταση τουλάχιστον 10 λεπτών ώστε στην ουσία να μιλάμε για διαφορετικούς αγώνες, την κατάργηση των απονομών για τις ηλικιακές κατηγορίες και την πρόβλεψη για μια virtual version του Ioannina Lake Run, αλλά κυρίως με τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων δρομέων, εκτιμούμε πως θα δείξουμε ότι μπορούν να γίνονται μαζικοί αγώνες δρόμου ακόμη και σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε» καταλήγει η διοργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back