ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται

Εικόνα του άρθρου Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2020, 10:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη διαμαρτυρία του για την… εξαίρεση μηχανικών από ευεργετικές ρυθμίσεις εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ηπείρου.

Όπως αναφέρεται, η ένταξη μερικών μόνον κωδικών αριθμών δραστηριότητας (ΚΑΔ – 7111, 7112, 7022, 7120) «στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων στη σχετική πλατφόρμα (χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη έως σήμερα για το επίδομα των 800 ευρώ ούτε για τη μείωση των μισθωμάτων για τα επαγγελματικά ακίνητα), αφήνει ένα μεγάλο μέρος ‘μάχιμων’ επαγγελματικά συναδέλφων εργοδοτών και υπαλλήλων εκτός, επειδή δεν έχουν τους συγκεκριμένους ΚΑΔ ως κύριους. Έτσι, πολλοί συνάδελφοι μηχανικοί χάνουν το δικαίωμα όλων των άλλων ευεργετικών-ανακουφιστικών μέτρων».

Το Τεχνικό Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι το πλήγμα που έχει δεχθεί ο τεχνικός κόσμος, είναι τεράστιο, ένα «πλήγμα που δεν έχει καταγραφεί πουθενά σήμερα».

Και οι μηχανικοί της Ηπείρου ζητούν την ένταξη όλων των ΚΑΔ όπως προτάθηκαν και κατατέθηκαν ήδη από το κεντρικό ΤΕΕ και εκτιμούν ότι η πολιτεία πρέπει να λάβει μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση όλου του κλάδου, κι όχι μόνο στο επίπεδο της αναστολής πληρωμής φόρων, ασφαλιστικών εισφορών κι άλλων υποχρεώσεων. Επιπλέον, το Τεχνικό Επιμελητήριο ζητά να δοθούν επίσημα παρατάσεις σε καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν διαδικασίες όπως είναι η τακτοποίηση αυθαίρετων, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και οι διαγωνιστικές διαδικασίες (έργα-μελέτες).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3