ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι φωτογραφικές δοξασίες του κ. Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Οι φωτογραφικές δοξασίες του κ. Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 16:50
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παλιότερα, στις ΗΠΑ, υπήρχε η δοξασία ότι οι Ινδιάνοι δεν συμπαθούσαν τους πρώτους, περιπλανώμενους φωτογράφους, γιατί πίστευαν ότι η φωτογραφία «αιχμαλωτίζει» το πνεύμα τους.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει, τουλάχιστον για τις πρώτες επαφές των Ινδιάνων με τη φωτογραφία, η Αν Μέικπις, πρωτοπόρα κινηματογραφίστρια που έχει κάνει σημαντική δουλειά στην ιστορία των αυτοχθόνων.

Φωτογραφικές δοξασίες, ίσως και καλλιτεχνικές ενστάσεις για τις δημόσιες απεικονίσεις του, έχει εκφράσει και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, πρόσθεσε άλλη μια προσωπική του άποψη για το πώς λειτουργούνε τα όργανα της Περιφέρειας, για να μην παραδεχθεί ότι έκανε μια λογική κίνηση.

Για πρώτη φορά η συνεδρίαση του οργάνου έγινε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου όπου υπάρχει και χώρος (αντίθετα με το γραφείο του περιφερειάρχη ή τη μικρή αίθουσα του 1ου ορόφου) και υποδομή (μικρόφωνα κ.λπ.) ώστε να κρατούνται πρακτικά.

Βέβαια, ο κ. Καχριμάνης αρνήθηκε ότι έκανε το αυτονόητο, που έπρεπε να το είχε πράξει εδώ και καιρό.

Δικαιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας ότι μετέφερε τη συνεδρίαση στην αίθουσα «γιατί δεν θέλει να τον βγάζουν φωτογραφίες και να γράφουν» πίσω από την πλάτη του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καχριμάνης διαμαρτύρεται για τις φωτογραφικές του απεικονίσεις. Προφανώς, δεν αγχώνεται αν θα… αιχμαλωτιστεί το πνεύμα του στις φωτογραφίες, αλλά για τη φωτογένειά του, ίσως γιατί έχει λάβει σχετικές συμβουλές.

Ούτε είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειάρχης δεν σέβεται τη δουλειά των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας αρνούμενος να μιλήσει στο μικρόφωνο και απαντώντας σε καμεραμάν που του ζήτησε να μιλάει στο μικρόφωνο για να είναι δυνατή η καλύτερη λήψη ήχου «δεν θα κάνω ό,τι θέλετε εσείς». Μάλιστα, αρνήθηκε να ανοίξει το μικρόφωνό του κατά τη συνεδρίαση, επιβάλλοντας ακόμα ένα μικρό καψώνι, παρά την υποχώρησή του στο θέμα της αίθουσας συνεδριάσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται απαξιωτικά για τους δημοσιογράφους.

Στις πιέσεις της αντιπολίτευσης για συνεδριάσεις σε μεγαλύτερη αίθουσα, με μικρόφωνα κ.λπ. απάντησε πρόσφατα ότι «δεν θα γίνει ατραξιόν για τους δημοσιογράφους».

Τις προάλλες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, απειλούσε με μηνύσεις γενικώς και αορίστως, με χειρονομίες… δίπλα και πίσω του, με αφορμή την υπόθεση που ξεκίνησε με όσα είπε σε συνεδρίαση της επιτροπής για την Εγνατία οδό.

Ο κ. Καχριμάνης ενδεχομένως πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ χρησιμεύουν ως «υποστηρικτική δραστηριότητα» στην πολιτική του καριέρα.

Δεν είναι έτσι ωστόσο. Ούτε ο ίδιος είναι ατραξιόν.

Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, αιρετός και συνεχώς εκλεγόμενος, που οφείλει να είναι προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, διευκολύνοντας τη δημόσια «ορατότητα» και τη δημοσιογραφική δουλειά, αντί να στρογγυλοκάθεται στα μεγάλα του ποσοστά, πιστεύοντας ότι μόνο αυτός εργάζεται και ότι έχει όλη την εξουσία δική του.

Γιατί ούτε μόνο αυτός εργάζεται, ούτε την εξουσία την έχει όλη…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back