Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι φοιτητές ανοίγουν ξανά εργαστήρια

Εικόνα του άρθρου Οι φοιτητές ανοίγουν ξανά εργαστήρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2021, 17:32
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο φοιτητικός σύλλογος της Καλών Τεχνών Ιωαννίνων, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, αποφάσισε να επαναλειτουργήσει από σήμερα το εργαστήριο ζωγραφικής, στο ισόγειο της Φιλοσοφικής.

Πρόκειται για μεγάλο χώρο περίπου 500 τμ, με πολλά παράθυρα που επιτρέπουν εξαερισμό.

Η απόφαση είναι η απάντηση των φοιτητών-τριων στο «αναδρομικό» κλείσιμο των πανεπιστημίων από το Υπουργείο Παιδείας και των κυβερνητικών παρεμβάσεων δια της αστυνομίας, μόνο σε κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει ανακοινώσει ότι ανεξαρτήτως πανδημικής κατάστασης, πορείας εμβολιασμού κ.λπ. τα ιδρύματα θα μείνουν κλειστά για φέτος. Πρόκειται για μια απόφαση που έχει προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις.

«Τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα μετά, οι σχολές μας είναι ακόμα κλειστές και αναγκαζόμαστε να παράγουμε έργο που απαιτεί φυσική παρουσία, μέσω μιας οθόνης. Αντί να συζητάνε για το πως η δημόσια και δωρεάν παιδεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται, επιλέγουν να συζητάνε για τη διαγραφή φοιτητών και φοιτητριών, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής,  τη δημιουργία πειθαρχικού συμβουλίου, την ύπαρξη ελεγχόμενης εισόδου» αναφέρει ο σύλλογος.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα αιτήματα έχουν θέσει οι φοιτητές-τριες της Ιατρικής, ενώ στο ΑΠΘ, υπάρχουν καθηγητές που κάνουν υπαίθρια δια ζώσης μαθήματα.

Οι φοιτητές-τριες της Καλών Τεχνών ενημερώνουν ότι το εργαστήριο θα  λειτουργεί οργανωμένα από τους ίδιους και καλούν «κάθε φοιτητικό σύλλογο, συλλογικότητα, όλους τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα, να στηρίξουν την ενέργεια αυτή», αλλά και να προβούν σε αντίστοιχες, με αποφάσεις συλλογικών οργάνων, για άλλες σχολές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back