Λυκ πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αρχιτεκτονική-Καλές Τέχνες: Δύο θερινά σχολεία για μαθητές από το Πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου Αρχιτεκτονική-Καλές Τέχνες: Δύο θερινά σχολεία για μαθητές από το Πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2024, 20:52
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μια σειρά θερινών σχολείων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους διοργανώνει για πρώτη φορά το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Κέντρου, του αντιπρύτανη Ξ. Μπήτσικα, σε πρώτη φάση θα διοργανωθούν δύο εργαστήρια για εφήβους, μαθητές Γυμνασίου (12-15 ετών), την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου –ένα εργαστήριο Αρχιτεκτονικής και ένα εργαστήριο Καλών Τεχνών. Η συμμετοχή στα εργαστήρια αυτά θα είναι δωρεάν χάρη σε χορηγία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής

Το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής θα εισάγει τους μαθητές στον πολυδιάστατο κόσμο της αρχιτεκτονικής. Το Εργαστήριο οργανώνεται με παρουσιάσεις, συζητήσεις και πρακτικές ασκήσεις ώστε οι έφηβοι μαθητές να γνωρίσουν το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και τομείς που σχετίζονται με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Οι επισκέψεις σε σημεία αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος θα επικεντρωθούν στη σύνδεση της αρχιτεκτονικής με την ιστορία της πόλης αλλά και στη σημασία της αρχιτεκτονικής στην καθημερινή ζωή. Οι δραστηριότητες θα ενθαρρύνουν την συνεργασία, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό με ψηφιακές τεχνολογίες.

Επιστημονικά υπεύθυνη: Πολυξένη Μάντζου, καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Εργαστήριο Καλών Τεχνών

Το Εργαστήριο Καλών Τεχνών θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν τις καλές τέχνες και τις διευρυμένες μορφές εικαστικής έκφρασης. Διαδραστικές ασκήσεις και ομαδικά projects θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να πειραματιστούν με τεχνικές και μεθόδους, από παραδοσιακά σχέδια με το χέρι έως ψηφιακές εφαρμογές και animation, και να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες. Μέσα από το καλλιτεχνικό εργαστήριο οι μαθητές θα αποκτήσουν πολύτιμες τεχνικές δεξιότητες, θα εφαρμόσουν τη νέα γνώση για την παραγωγή πρωτότυπων έργων αλλά κυρίως θα καλλιεργήσουν την αντίληψη, τη συνεργατικότητα και τη δημιουργικότητα τους.

Επιστημονικά υπεύθυνος: Χρήστος Χαρίσης, καθηγητής Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διάρκεια Προγράμματος: 30 ώρες

Ημέρες: 01-05.07.2024

Ωράριο: 09:00-15:00

Τοποθεσία Διεξαγωγής:

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής: Παπαζόγλειος Σχολή, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εργαστήριο Καλών Τεχνών: Εργαστήριο Ζωγραφικής, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

Κόστος: Δωρεάν

Φαγητό: Το φαγητό (δεκατιανό και μεσημεριανό) παρέχεται από το Θερινό Σχολείο. Διαδικασία Αίτησης: Συμπλήρωση της αίτησης εδώ. Η συμπλήρωση της αίτησης δεν εξασφαλίζει αυτομάτως μια θέση στη δράση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς.

Προθεσμία Υποβολής: 20.06.2024

Για περισσότερες πληροφορίες email: pmantzou@uoi.gr, ccharis@uoi.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back