Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου καταγγέλλουν εργατικό ατύχημα

Εικόνα του άρθρου Οι εργαζόμενοι του Δήμου καταγγέλλουν εργατικό ατύχημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2020, 16:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει εργατικό ατύχημα στη στη βραδινή βάρδια της αποκομιδής απορριμμάτων

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, «δύο εργάτες της βραδινής βάρδιας, και οι δύο από τους νεοπροσληφθέντες της 3Κ είχαν σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της δουλειάς».

Ο σύλλογος τονίζει ότι «οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς με τους ελάχιστους εργάτες που έχουν απομείνει, ήταν σίγουρα ότι θα οδηγούσε σε νέα εργοδοτικά εγκλήματα» και προσθέτει ότι «δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα η νέα ΚΥΑ που προβλέπει περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, και σα να μην έφτανε αυτό εδώ και τέσσερις  μήνες σταμάτησε να χορηγείται στους εργάτες και το ένα λίτρο γάλα που δικαιούνται».

Οι συμβάσεις των «διμηνιτών» έχουν λήξει και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν, και σύμφωνα πάντα με το σύλλογο, «η διαδικασία του ελέγχου των νέων αιτήσεων για τις 8μηνες συμβάσεις καθυστερεί ανεπίτρεπτα και καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει για να αλλάξει ο οργανισμός και να προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας».

Τέλος, αναφέρει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για προσλήψεις και «φυσικά δεν μπορεί να γίνει καμία αναδιάρθρωση στην υπηρεσία από αυτές που υποσχέθηκε η δημοτική αρχή».

Καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση για τη συσσώρευση των απορριμμάτων, λέγοντας ότι συνοικίες όπως ο Βοτανικός και τα Καρδαμίτσια «όπως και τα χωριά γύρω από την πόλη κάνουν μέρες να δουν απορριμματόφορο, την ίδια στιγμή που η αποκομιδή γίνεται καθημερινά μπροστά από τα καταστήματα των πολυεθνικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back