ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εκκρεμότητες των 12 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Οι εκκρεμότητες των 12 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2023, 21:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο Δήμος Ιωαννιτών για πρώτη φορά έχει πλήρη και αναλυτική εικόνα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με διανοίξεις δρόμων εκεί όπου έχει γίνει εισφορά σε γη»: Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, με αφορμή την παραλαβή δύο μελετών από την Οικονομική Επιτροπή.

Οι δύο μελέτες αποτύπωσαν τις εκκρεμότητες σε διάφορες πολεοδομικές ενότητες και συγκεκριμένα στη Νέα Ζωή, στα Καρδαμίτσια, στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, στα Σεισμόπληκτα και στον Κατσικά. Εκκρεμότητες σε διανοίξεις δρόμων οι οποίες κάθε άλλο παρά λίγο κοστίζουν για να «κλείσουν». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως προκύπτει από τις μελέτες, το κόστος για τα υπόλοιπα δρόμων στις συγκεκριμένες περιοχές ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

«Από τον Δήμο έγινε μία ολοκληρωμένη δουλειά με σκοπό να αποτυπωθεί με απόλυτη ακρίβεια η κατάσταση στις συγκεκριμένες πολεοδομικές ενότητες. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες ο Δήμος χρωστάει στους πολίτες. Κι αυτό δεν προέκυψε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά έρχεται από δεκαετίες πίσω. Εκτίμηση της δικής μας δημοτικής αρχής είναι ότι οφείλουμε να αποδώσουμε στους πολίτες αυτό που δικαιούνται» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.

Η δημοτική αρχή, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα κληθεί να πάρει την απόφαση». Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδώσει τις μελέτες στις Κοινότητες και τους Συλλόγους των ενδιαφερόμενων περιοχών ενώ θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back