Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εκκρεμότητες του «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Οι εκκρεμότητες του «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2017, 21:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σειρά από ζητήματα λειτουργίας του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος με τον διοικητή του ιδρύματος Βαγγέλη Καρβούνη.

Θέμα πρώτο: ο βιολογικός καθαρισμός. Η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει λόγο για την ανάγκη εξεύρεσης ενός ποσού 400.000 ευρώ που θα διατεθεί για την κάλυψη των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να μην ενοχλούνται οι περίοικοι.

Θέμα δεύτερο: Οικονομοτεχνική μελέτη, που ήδη εκπονείται, για την ανάθεση του τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης στους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι σε εταιρίες.

Θέμα τρίτο: Πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης αλκοολισμού και κρίσης χρηστών ναρκωτικών. Ένα μείζον θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη, απαιτούνται άλλα δύο υποέργα για την οριστική παραλαβή του έργου (σ.σ. το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την εποχή του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ακόμη) ενώ έχει καταρτιστεί και το πλάνο αξιοποίησης  του Πολυδύναμου Κέντρου με τη σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ και του υπουργού Υγείας, ένα πλάνο που δεν έχει γίνει γνωστό όμως. Στο πλαίσιο πάντως της αξιοποίησης του κτιρίου, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού του νοσοκομείου, για να ενσωματωθεί σε αυτόν το Πολυδύναμο Κέντρο αλλά και το Παιδιατρικό Τμήμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back