ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι δύσκολες στιγμές του Τεχνικού Επιμελητηρίου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2017, 12:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, περνάει ίσως την πιο σοβαρή κρίση του, όντας εγκλωβισμένο σε μια δίνη προσωπικών τακτικών και απωθημένων αλλά και κομματικών επιδιώξεων. Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο δυσκολεύεται στην ανάδειξη ενός προεδρείου. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο θεσμός αυτός συναντά τέτοιες δυσκολίες. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο όμως της απαξίωσης των θεσμών, οι δυσκολίες γιγαντώνονται και μπορεί να καταλήξουν σε ουσιαστικά αδιέξοδα.

Οι όποιες συζητήσεις για μια συναινετική λύση (όπως μοίρασμα της προεδρικής θητείας) δεν κατέληξαν πουθενά. Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν από τη ΔΚΜ ο Γιάννης Τσίγκρος και ο Γιάννης Γέροντας (ΝΔ), από τη «Διάδραση» (το έτερο σχήμα του δεξιού χώρου) ο Αλέξανδρος Λάμπρου, από την Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών (ΣΥΡΙΖΑ) ο Γιώργος Παππάς και ο Κώστας Κολοκούρης, από τη Δημοκρατική Συνεργασία ο Γιάννης Λυκοτραφίτης, ο Ευάγγελος Γιαννούλας και ο Θανάσης Ζαρπαλάς (ΠΑΣΟΚ, κεντροαριστερά) και από την Αριστερή Κίνηση Μηχανικών Ηπείρου ο Νίκος Δρόσος. Στην τελευταία συνεδρίαση, το κλίμα ήταν αρκετά… εκρηκτικό, με την παράταξη της ΔΚΜ να αποχωρεί και να κάνει λόγο για «πλήρη ασέβεια από συγκεκριμένες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και κατακερματισμό της πραγματικής βούλησης των συναδέλφων».

Στις εκλογές του Νοεμβρίου, στην πρώτη θέση είχε έρθει η ΔΚΜ και στη δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά, η παράταξη της Δημοκρατικής Συνεργασίας. Τρίτη είχε έρθει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά της από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Σημειωτέον ότι οι εκλογικές διαδικασίες στο ΤΕΕ γίνονται με την απλή αναλογική.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back