ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ» στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ» στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2020, 16:12
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κανονικά, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών... παρά τον κοροναϊό. Οι «Κυριακές στο πανί» προβάλλουν την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», τη γαλλική ταινία «Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ» (1968) σε σκηνοθεσία Ζακ Ντεμί. Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Φρανσουάζ Ντορλεάκ, Μισέλ Πικολί.

Η υπόθεση: Η Ντελφίν και η Σολάνζ είναι δύο αδελφές που ζούνε στο θέρετρο Ροσφόρ. Η Ντελφίν είναι χορεύτρια και η Σολάνζ συνθέτρια και καθηγήτρια πιάνου. Ο Μαξένς είναι ποιητής και ζωγράφος. Ο Σιμόν έχει δισκάδικο και άφησε το Παρίσι για να επιστρέψει εκεί όπου γνώρισε τον έρωτα πριν από χρόνια. Όλοι τους ψάχνουν τον έρωτα χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ο ιδανικός τους σύντροφος είναι πιο κοντά από όσο νομίζουν.

«Η διανομή των ρόλων έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς πρωταγωνιστούν οι αδελφές και στην πραγματική ζωή Κατρίν Ντενέβ και Φρανσουάζ Ντορλεάκ, ο Μισέλ Πικολί, ο Ζακ Περρίν, ο Τζορτζ Τσακίρης (Όσκαρ ερμηνείας στο «West Side Story») καθώς και ο θρύλος του μιούζικαλ Τζην Κέλλυ. Τη μουσική συνέθεσε ο Μισέλ Λεγκράν ενώ τους στίχους έχει γράψει ο ίδιος ο Ντεμύ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back