ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι δάσκαλοι ανεβάζουν τους «Ηλίθιους»

Εικόνα του άρθρου Οι δάσκαλοι ανεβάζουν τους «Ηλίθιους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2017, 19:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έργο του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι» ανεβάζει η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων «Εξ’ έδρας»  στις 3 και 4 Μαρτίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας. Ο δάσκαλος καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του και την κόρη τους την οποία και θα ερωτευτεί. Θα παρατηρήσει όμως ότι και αυτή είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, αδαής όσο και οι υπόλοιποι…

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Παναγιώτης Καλούδης (Λεόν Στεφάνοβιτς Τολτσίνσκι), Αντώνης Γερογιώργης (Σνέτσκυ), Ελευθερία Τσαρπέλα (Μίσκιν), Δημήτρης Λώλης (Σλόβιτς), Ελευθερία Σιντόρη (Γιέντσνα), Γιώργος Δόσης (Δόκτωρ Ζουμπρίτσκι), Γιάννης Νούσης (δικαστής), Χαρούλα Παππά (Λένυα Ζουμπρίτσκι), Μπέτυ Πανέλλη (Σοφία Ζουμπρίτσκι) και Δημήτρης Μόσχος (κόμης Γκρεγκόρ).

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιώργος Δόσης, με βοηθό σκηνοθέτη την Μπέττυ Πανέλη. Μουσική επιμέλεια η Ειρήνη Ρέντιτ, ρύθμιση ήχου η Νεκταρία Λαμπράκη, φωτισμός ο Νίκος Γούλας, σκηνογραφία-κατασκευή σκηνικών η Μαρία Γκόγκου και ο Παναγιώτης Κρομύδας.                 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back