ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

«Οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν την πραγματική ανεργία»

Εικόνα του άρθρου «Οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν την πραγματική ανεργία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2023, 17:03
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του για την αυξημένη ανεργία στην Ήπειρο, τονίζει μεταξύ άλλων ότι αφενός, «σε καμία περίπτωση οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν τα πραγματικά στα ποσοστά των ανέργων, αφού δεν θεωρείται άνεργος ακόμα και αυτός που έχει δουλέψει λίγες μέρες την εβδομάδα ή και το μήνα».

Συμπληρώνει δε, για την αύξηση 2,5% σε από τρίμηνο σε τρίμηνο, ότι «αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που οδηγεί τους νέους ανθρώπους, χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες στις ‘συμπληγάδες’ μεταξύ ανεργίας ή δουλειάς με εντατικούς ρυθμούς» και πως τα βοηθήματα της ΔΥΠΑ δεν επαρκούν, αλλά και ότι «το κριτήριο για τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και πριν για το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων, των ομίλων. Για αυτό και έχουν νομοθετήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχουν».

Καλεί εν τέλει σε στήριξη του ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου.

Με κείμενό τους, το ίδιο κάνουν πολίτες των Ιωαννίνων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «μόνο ένα κόμμα, το ΚΚΕ, δεν ψήφισε ποτέ αντιλαϊκό - αντεργατικό νόμο μέσα στη Βουλή και ταυτόχρονα κατάφερε πολλοί από τους χειρότερους νόμους να μην εφαρμόζονται και στη ζωή, με αγώνες, με συνέπεια, με αποφασιστικότητα και πάντα μαζί με το λαό».

Υπογράφουν οι Βέλλης Σπύρος, δικηγόρος, Γούσιας Βαγγέλης, συνταξιούχος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χοροδιδάσκαλος, Δάσκαλος Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, τραγουδιστής, Ζαβακοπούλου Αθανασία, νοσηλεύτρια στο Γ.Ν ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, Ζώλας Λευτέρης, συνταξιούχος δικηγόρος, Ηλίας Πολύμερος , δικηγόρος, Σαραφιανός Άρης, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σκοπούλη Γεωργία, συνταξιούχος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back