Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι απαντήσεις του Δήμου Ιωαννιτών για το εργοτάξιο

Εικόνα του άρθρου Οι απαντήσεις του Δήμου Ιωαννιτών για το εργοτάξιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2024, 13:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H δημοτική αρχή Ιωαννίνων παίρνει θέση για το θέμα του εργοταξίου, μια μέρα μετά τις καταγγελίες του συλλόγου ΟΤΑ και τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και του ΚΚΕ Ιωαννίνων.

Σημειώνει η δημοτική αρχή ότι έγινε συνάντηση την περασμένη Τρίτη 16 Ιουλίου με τον σύλλογο, στην οποία πήραν μέρος και στελέχη του Δήμου (αντιδήμαρχος, γ.γραμματέας) και της υπηρεσίας καθαριότητας, του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας, καθώς και εργαζόμενοι-ες.

«Η δημοτική αρχή παρείχε σαφείς απαντήσεις σε όλα τα πιο πάνω θέματα (σ.σ. βιοαπόβλητα, σίδερα, και άλλα σημεία που έθεσε ο σύλλογος), χωρίς να εκφραστούν αντιρρήσεις, ενώ η πρόεδρος του Σωματείου επικρότησε στην πρόταση που κατατέθηκε για εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής ωραρίου για την καλύτερη λειτουργία της νυχτερινής βάρδιας» σημειώνει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο Δήμος «προσωποποιεί» την αντιπαράθεση, λέγοντας ότι οι δηλώσεις της προέδρου που ακολούθησαν την επόμενη μέρα «προφανώς εξυπηρετούν μόνο δικούς της προσωπικούς - συνδικαλιστικούς λόγους και σίγουρα όχι τα συμφέροντα των εργαζόμενων του δήμου Ιωαννιτών, ενώ είναι άγνωστο αν απηχούν στο σύνολο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ».

Σημειώνει ακόμα ότι έχουν ξεκινήσει ξανά οι προσπάθειες να μεταφερθεί το εργοτάξιο και ειδικά για τις καταγγελίες για την επέμβαση της αστυνομίας ότι η λειτουργία του εργοταξίου «δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο και έξοδο πρωτίστως για λόγους ασφάλειας, με την ευθύνη να την έχει η εκάστοτε δημοτική αρχή».

Το εργοτάξιο δίπλα στην Παμβώτιδα είναι μια διαρκή απειλή για το περιβάλλον και θα έπρεπε να είχε ήδη μετακινηθεί, εδώ και χρόνια, ως κατά προτεραιότητα έργο, κάτι που ωστόσο δεν έχει συμβεί…

Τέλος, σχολιάζει τις δηλώσεις της επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» λέγοντας ότι «σε αυτή τη ζωή όλοι διαβαίνουμε με τις αξίες και τις πράξεις μας και δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back