ΚΟΣΜΟΣ

Οι ακροδεξιοί ηγέτες συνασπίζονται ενόψει των ευρωεκλογών

Εικόνα του άρθρου Οι ακροδεξιοί ηγέτες συνασπίζονται ενόψει των ευρωεκλογών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2024, 11:15
ΚΟΣΜΟΣ - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τα ακροδεξιά πολιτικά κόμματα της Ευρώπης ξεκίνησαν την εκστρατεία τους την Κυριακή για τις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ισπανία με ισχυρά μηνύματα κατά της παράνομης μετανάστευσης και της πολιτικής του μπλοκ για το κλίμα, ενώ δήλωσαν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ στον πόλεμό του κατά της Χαμάς.

Διεθνείς ακροδεξιοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων η Μαρίν Λεπέν της Γαλλίας, ο Βίκτορ Όρμπαν της Ουγγαρίας, η Τζόρτζια Μελόνι της Ιταλίας και ο Χαβιέρ Μιλέι της Αργεντινής, συναντήθηκαν στη Μαδρίτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα Vox για να καταφερθούν εναντίον του σοσιαλισμού και της «μαζικής παράνομης μετανάστευσης».


Διαβάστε: Η ακροδεξιά είναι ήδη μέσα στις αίθουσες


Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Amichai Chikli, υπουργός Διασποράς και καταπολέμησης του αντισημιτισμού του Ισραήλ, ο Αντρέ Βεντούρα, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Chega της Πορτογαλίας, και ο Χιλιανός ακροδεξιός ηγέτης Χοσέ Αντόνιο Καστ.

Η αμερικανική σκληρή δεξιά εκπροσωπήθηκε από τον Ματ Σλαπ, τον σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ που προεδρεύει της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης, και τον Ρότζερ Σεβερίνο, αντιπρόεδρο του ισχυρού συντηρητικού think tank Heritage Foundation.

Ο Όρμπαν, ο οποίος έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα «οι πατριώτες να καταλάβουν τις Βρυξέλλες», προσθέτοντας ότι όσοι βρίσκονται στη βελγική πρωτεύουσα «εξαπολύουν μαζική παράνομη μετανάστευση» και «δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με προπαγάνδα για τα φύλα».

Η Λεπέν, της οποίας το κόμμα Εθνικός Συναγερμός προηγείται στις δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, δήλωσε ότι γνωρίζει ότι μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του Vox στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να «αρχίσει να επαναπροσδιορίζει» την ΕΕ.

H Μελόνι, επίσης μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, προέτρεψε τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης να συνεργαστούν. «Ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε, να βγούμε στους δρόμους. Ήρθε η ώρα να αυξήσουμε το διακύβευμα- είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία ημέρα», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Δεν είμαστε κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά θέλουμε ισχυρά σύνορα στην Ευρώπη... γιατί είναι δικά μας», δήλωσε ο Αντρέ Βεντούρα, ηγέτης του κόμματος Chega, το οποίο κέρδισε τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο της Πορτογαλίας νωρίτερα φέτος. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη μαζική εισροή ισλαμιστών και μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Vox, Σαντιάγκο Αμπασκάλ, χρησιμοποίησε την εκδήλωση για να καλέσει ομοϊδεάτες ομάδες σε όλο τον κόσμο να εξουδετερώσουν την απειλή που συνιστά η Αριστερά. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι υποστηρικτές που γέμισαν την αρένα του Palacio de Vistalegre επιδοκίμασαν τα μηνύματα κατά της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και υπέρ των εργαζομένων στις φάρμες, οι διαμαρτυρίες των οποίων οδήγησαν σε ακινησία αρκετές πόλεις της ηπείρου τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back