Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι ξενοδόχοι πήγαν στον περιφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Οι ξενοδόχοι πήγαν στον περιφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2020, 14:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων προσπαθεί να παραμείνει δραστήρια σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Με την προσδοκία ότι η επόμενη μέρα θα έρθει, αξιοποιεί τον… ελεύθερο χρόνο της και καταβάλλει προσπάθειες για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της, η νέα διοίκηση έκανε και την πρώτη της συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Ξενοδόχων ευχαριστεί την Περιφέρεια για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του e-business II (μια δράση που υλοποιείται και το ΕΣΠΑ, τα αποτελέσματα της οποίας έπρεπε να δημοσιευτούν κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς).

Επιπλέον χαρακτηρίζει «σημαντική την παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου» για το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19. Μια παρέμβαση που ήρθε, ωστόσο, μετά από πολλές… περιπέτειες. Οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι το πρόγραμμα αυτό της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης «θα συμβάλλει στη μείωση ενός μέρους των ζημιών των τουριστικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ηπείρου και όχι μόνο». Το ανώτατο ποσό της ενίσχυσης για κάθε επιχείρηση είναι 15.000 ευρώ (αυτή την περίοδο βρίσκεται η εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων).

«Με την ελπίδα να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε σύντομα όλα αυτά που βιώνουμε λόγω της πανδημίας COVID-19, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Περιφερειάρχη, με σκοπό να οδηγηθεί ακόμα ψηλότερα ο προορισμός ‘Ήπειρος’, και το σύνολο των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό και όχι μόνο, να βγουν αλώβητες από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που μαστίζει όλο τον πλανήτη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back