ΓΙΑΝΝΕΝΑ

15 τα νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου 15 τα νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2023, 02:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων θα αποτελείται από 39 δημοτικούς συμβούλους.

Από τους 39, οι 15 εκλέγονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από τους 15, οι 12 προέρχονται από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» του νέου δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Από τους υπόλοιπους τρεις, οι δύο προέρχονται από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη –η Λούλα Βέρμπη και ο Γιώργος Παππάς- και μία, η Αικατερίνη Δεληκούρα, από την παράταξη του Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Αυτοί είναι (κατά αλφαβητική σειρά):

Η Λούλα Βέρμπη, εκλεγμένη με την παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, είναι παιδίατρος-αναπτυξιολόγος. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «η Κυψέλη».

Ο Ευάγγελος Γιαννούλας, 45 ετών, είναι πολιτικός μηχανικός και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα.

Η Τασία Γιογλή, 61 ετών, είναι δικηγόρος. Από το 2011 έως το 2017 ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Η Αικατερίνη Δεληκούρα, εκλεγμένη με την παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή», είναι διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων.

Ο Άρης Κασσής, 43 ετών, είναι ιδιοκτήτης πτηνοτροφικών μονάδων και μονάδας προβάτων γαλακτοπαραγωγής.

Ο Γιώργος Καψάλης είναι ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μία από τις ακόμη ιδιότητά του είναι αυτή του προέδρου της επιστημονικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Ο Κώστας Κρικώνης, 41 ετών, είναι μαθηματικός και ιδρυτής εταιρίας παροχής υπηρεσιών συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων.

Ο Δημήτρης Μπούτσης, 56 ετών, εργάζεται στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Από το 2014 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Κοινότητας Κατσικά.

Ο Πέτρος Παλάσχας, 38 ετών, είναι καθηγητής φυσικής αγωγής. Από το 2016 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης. Την περίοδο 2015-2019 διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.

Ο Γιώργος Παππάς, 60 ετών, είναι σερβιτόρος. Επί 40 χρόνια, εργάζεται στο ζαχαροπλαστείο «Διεθνές».

Ο Γιώργος Παππάς, 53 ετών, εκλεγμένος με την παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο. Στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του (πρώην) Δήμου Παμβώτιδας.

Ο Μηνάς Πασχόπουλος, 63 ετών, είναι καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, όπως και διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και την τετραετία 2018-2022 ήταν αντιπρύτανης με αρμοδιότητες την κοινωνική πολιτική και υγεία, τον πολιτισμό και τα διακρατικά προγράμματα.

Ο Βαγγέλης Πρέντζας είναι πτηνοτρόφος. Και είναι ο δημοτικός σύμβουλος (εκλεγμένος στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας) με τις περισσότερες ψήφους: 1445.

Ο Σταύρος Τασιούλας εργάζεται στην «Ένωση Αγροτών» Ιωαννίνων ως προϊστάμενος του Τμήματος ΟΣΔΕ-Επιδοτήσεις Αγροτών και ως γεωργικός σύμβουλος.

Ο Χρήστος Τάτσης, 46 ετών, είναι επιχειρηματίας. Δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Είναι πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back