ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 40 αμάχους

Εικόνα του άρθρου ΟΗΕ: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 40 αμάχους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2016, 21:09
ΚΟΣΜΟΣ

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε διά πυροβολισμού 40 αμάχους την Τρίτη στη βόρεια ιρακινή πόλη Μοσούλη, κατηγορώντας τους για προδοσία, ανέφερε σήμερα ο ΟΗΕ.

Τα σώματά τους στη συνέχεια κρεμάστηκαν από φανοστάτες σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με το γραφείο του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ένας άντρας επίσης φέρεται να πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε δημοσίως στην κεντρική Μοσούλη επειδή αγνόησε την απαγόρευση σχετικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Οι δολοφονίες των πολιτών φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί υπό τις διαταγές των αυτόκλητων «δικαστηρίων», σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Οι 40 άμαχοι είχαν κατηγορηθεί για «προδοσία και συνεργασία» και ήταν ντυμένοι με πορτοκαλί ρούχα στα οποία είχαν γραφτεί με κόκκινο χρώμα οι λέξεις «προδότες και πράκτορες της ISF» (ιρακινές δυνάμεις.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι 20 άμαχοι επίσης εκτελέστηκαν την Τετάρτη το βράδυ στη στρατιωτική βάση Γκαμπάτ στο βόρειο τμήμα της Μοσούλης, δήθεν για διαρροή πληροφοριών.

Ο ΟΗΕ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την ανάπτυξη εφήβων και νεαρών αγοριών από το ΙΚ. Τα παιδιά εμφανίζονται σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη δείχνοντας την εκτέλεση τεσσάρων ατόμων για κατασκοπεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back