ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ογκώδη και πέριξ της λίμνης…

Εικόνα του άρθρου Ογκώδη και πέριξ της λίμνης…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2023, 17:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην καταγραφή σημείων γύρω από τη λίμνη όπου έχουν δημιουργηθεί σωροί με ογκώδη προχώρησε σήμερα μικτό κλιμάκιο με τη συμμετοχή του Δήμου, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας και της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

Η καταγραφή αυτή έγινε στο πλαίσιο κοινής περιπολίας. Κοινές περιπολίες γύρω από τη λίμνη γίνονταν και στο παρελθόν (όχι στο πολύ μακρινό).

«Καταγράψαμε τα σημεία όπου υπάρχουν ογκώδη. Σε συνεργασία με το εργοτάξιο θα φροντίσουμε για την απομάκρυνσή τους. Θέλω να κάνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τέτοιες ενέργειες και όταν τις διαπιστώνουν να τις αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιορόκας.

Η προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου Κατερίνα Χιωτέλη υπογράμμισε ότι η συνεργασία είναι καθοριστική: «Η Μονάδα Ηπείρου του ΟΦΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με όλες τις αρχές στη διάρκεια της περιπολίας εντόπισε εστίες ρύπανσης και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η απομάκρυνση των απορριμμάτων. Στην περιοχή έχουν κυρίως το πρόβλημα της εναπόθεσης στερεών απορριμμάτων, των μπαζωμάτων και των κοπροσωρών που έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε με την ενίσχυση των περιπολιών να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back