ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ογκώδες… πρόβλημα

Εικόνα του άρθρου Ογκώδες… πρόβλημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2018, 16:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών δια του συλλόγου τους, θέτουν ένα πρόβλημα που στα Γιάννενα είναι σχεδόν… εγγενές:  την έλλειψη προσωπικού.

«Το υπάρχον προσωπικό δε φτάνει. Τα ογκώδη πρέπει να μαζεύονται. η ανακύκλωση πρέπει να λειτουργήσει ,ο ηλεκτροφωτισμός , η οδοποιία . Ένας εργάτης δε φτάνει για το νεκροταφείο κ.λπ» αναφέρει και περιγράφει ότι «ενώ η υπηρεσία πρότεινε να προκηρυχθούν 125 θέσεις, με το σκεπτικό ότι ο Δήμος είναι πολύ μεγάλος, να πάρουμε και την αποκομιδή των ενοτήτων Παμβώτιδος και Μπιζανίου, να γίνει ολοκληρωμένη και σωστή ανακύκλωση. κ.λπ. εμείς ως σύλλογος παρεμβήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο και ζητήσαμε- ως ύστατη προσπάθεια - να προσλάβουν τουλάχιστον 80 εργαζόμενους. Ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να προσλάβει 47 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 33 είναι εργάτες καθαριότητας».

Σύμφωνα με το σύλλογο, «αυτή τη στιγμή όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν με μεγάλη προσπάθεια και φιλότιμο από το εναπομείναντα προσωπικό, με συσσωρευμένα για πολλοστή φορά ρεπό και άδειες».

Κατηγορεί Δήμο-Περιφέρεια ότι δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει κοντινός χώρος εναπόθεσης των ογκωδών αντικειμένων και ότι «κάποια σημεία έχουν γίνει μόνιμα χωματερές». Εδώ βέβαια, εκτός από την αδυναμία της αρμόδιας αντιδημαρχίας, υπάρχει και η ευθύνη των πολιτών που επιμένουν να πετούν τα πάντα, όποτε και όπου επιθυμούν.

Ο σύλλογος κατηγορεί τον Δήμο ότι «έβαλε ιδιώτη στον ηλεκτροφωτισμό γιατί δε «βρήκαν» 500 € για την αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών του γερανοφόρου οχήματος για την αντικατάσταση λαμπτήρων». Ζητά τέλος «να σταματήσει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών» και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back