Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ελλείψεις στο «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ελλείψεις στο «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2020, 12:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από λίγες μέρες, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» κατήγγειλαν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού στο νοσοκομείο, με αφορμή κρούσμα που εντοπίστηκε. Μάλιστα, η παθολογική κλινική με έγγραφό της προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις, τη διοίκηση.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας παίρνει τη σκυτάλη και καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, τις ελλείψεις.

«Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες συναδέλφων και Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών για το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη μη τήρηση των έτσι και αλλιώς ελλιπών πρωτοκόλλων διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους» αναφέρει, φέρνοντας ως παράδειγμα την Παθολογική Κλινική του Χατζηκώστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου.

Η ΟΕΝΓΕ εγκαλεί ευθέως τον ΕΟΔΥ για τις οδηγίες που δίνει, λέγοντας ότι οι πιο πρόσφατες είναι του Απριλίου, ενώ πλέον καταγράφονται πολύ περισσότερα κρούσματα.

«Δεν είναι δυνατόν να ερωτάται ο ΕΟΔΥ για τη διαχείριση nonCovid-19 ασθενών που διαβιούν σε δομές που έχουν τεθεί σε καραντίνα και πρέπει να μεταφερθούν σε μία μονάδα υγείας για την αντιμετώπιση κάποιου οξέως προβλήματος υγείας και να δηλώνει αναρμόδιος» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

«Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας σε συνεργασία με τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε αναλάβει πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί σαν επιστήμονες. Με τα πενιχρά μέσα που μας διαθέτει η κυβέρνηση, έχουμε επιστρατεύσει όλες μας τις δυνάμεις για να παρέχουμε με ασφάλεια τις υπηρεσίες στους ασθενείς μας», καταλήγει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3