Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οδική ασφάλεια» ή «εξυπηρέτηση φίλων»;

Εικόνα του άρθρου «Οδική ασφάλεια» ή «εξυπηρέτηση φίλων»;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2019, 17:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για «κόμβους της διαπλοκής» και για «εξυπηρέτηση φίλων της Περιφέρειας Ηπείρου» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο.

Η περιφερειακή αρχή  έχει εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2020 μια σειρά από κόμβους, με συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ. 

Η παράταξη εστιάζει σε τρεις κόμβους, με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι προγραμματίζονται να γίνουν σε ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους επί της εθνικής οδού, έξω από τα Γιάννενα. Ο ένας κόμβος είναι στο σημείο που η εθνική οδός συναντά την Εγνατία οδό. Οι άλλοι δύο κόμβοι αποτελούν έναν διπλό κόμβο, όπως αναφέρεται, επί της ίδιας εθνικής οδού, στη διασταύρωση με τη Νεοκαισάρεια. Για τον διπλό αυτόν κυκλικό κόμβο, η παράταξη του κ. Ριζόπουλου έχει πολλές απορίες. 

Μία κρίσιμη απορία είναι: «Θα διατεθεί μισό εκατομμύριο για την… ‘οδική ασφάλεια’ ή για χάρη φίλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουμε τα μαγαζιά τους, όπως εκείνοι ζητούν;». Ο κ. Ριζόπουλος επικαλείται έγγραφο της Τροχαίας Ιωαννίνων, το οποίο έχει στα χέρια του (και που δημοσιοποιεί) μετά από ερώτημά του,  κι όπου αναφέρεται ότι «σε διάστημα δύο ετών έχουν συμβεί στο σημείο μόνο επτά ατυχήματα με υλικές ζημιές». Για την παράταξη, δηλαδή, δεν προκύπτει ζήτημα οδικής ασφάλειας. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ριζόπουλος επικαλείται και προεκλογικές φήμες που υπήρχαν «περί πλάγιας ένταξης των κόμβων για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στο τεχνικό πρόγραμμα». 

Όσον αφορά τον κόμβο επί της εθνικής οδού με την Εγνατία, ο κ. Ριζόπουλος αφήνει τις αιχμές του για τη στάση της περιφερειακής (νομαρχιακής τότε) αρχής κατά τον σχεδιασμό του κόμβου της Εγνατίας οδού. «Ορθώς η Περιφέρεια Ηπείρου έρχεται έστω και με τεράστια καθυστέρηση, να διορθώσει τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τότε δηλαδή που ο σημερινός περιφερειάρχης Ηπείρου ήταν νομάρχης Ιωαννίνων… Ένα έργο που αν είχε σχεδιαστεί σωστά από την αρχή, θα είχαν σωθεί αρκετοί συμπολίτες μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back