ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγός για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Εικόνα του άρθρου Οδηγός για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2017, 17:17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από αύριο 3 Αυγούστου ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ένα πλήρη οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις από τα βασικά στοιχεία τις διαδικασίας και τις προϋποθέσεις υπαγωγής, την υποβολή αίτησης εκ μέρους του οφειλέτη και την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και την κατάρτιση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών και τους κανόνες που τη διέπουν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες αναδιαρθρώσεις για επιχειρήσεις με χρέη μέχρι 2 εκατ. ευρώ.

Ήδη έχει προγραμματιστεί μια βασική αναβάθμιση στις αρχές Σεπτεμβρίου, που θα επιτρέψει να καταχωρούνται αυτόματα βασικά στοιχεία του χρήστη (καταθέσεις, φορολογικές δηλώσεις, εγγυήσεις προς τράπεζες, εμβάσματα προς τραπεζικούς λογαριασμούς, καταστάσεις πελατών – προμηθευτών κ.λπ).

Στις αρχές Οκτωβρίου θα ακολουθήσει νέα σημαντική αναβάθμιση, που θα επιτρέψει την αυτόματη καταχώρηση λεπτομερέστερων στοιχείων, όπως η αναλυτική κατάσταση χρεών.

Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back