ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χρυσός σπάει νέο ρεκόρ ανόδου

Εικόνα του άρθρου Ο χρυσός σπάει νέο ρεκόρ ανόδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2024, 12:02
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τιμές του χρυσού έσπασαν άλλο ένα υψηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, ωθούμενες από τις προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων και την ελκυστικότητα του μετάλλου ως περιουσιακού στοιχείου ασφαλούς καταφυγίου.

Ο χρυσός spot αυξήθηκε κατά 1,32% και διαπραγματεύεται στα 2.265,53 δολάρια ανά ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν άνοδο άνω του 2% και διαπραγματεύονταν στα 2.286,39 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Ο βασικός δείκτης πληθωρισμού της Fed για τον Φεβρουάριο σκαρφάλωσε 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή - πιθανότατα θα κρατήσει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε αναμονή πριν αρχίσει να εξετάζει μειώσεις επιτοκίων.

Η Fed έμεινε στάσιμη όσον αφορά τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της πρόσφατης συνεδρίασής της τον Μάρτιο, αλλά παρέμεινε στην πρόβλεψή της για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος. 

Οι τιμές του χρυσού τείνουν να μοιράζονται μια αντίστροφη σχέση με τα επιτόκια. Καθώς τα επιτόκια πέφτουν, ο χρυσός γίνεται πιο ελκυστικός σε σύγκριση με περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα, τα οποία θα απέδιδαν ασθενέστερες αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. 


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back