Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές» στην «Εξαύδα»

Εικόνα του άρθρου «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές» στην «Εξαύδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2020, 13:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζακ Νίκολσον και Τζέσικα Λανγκ, ένα κινηματογραφικό ζευγάρι που άφησε εποχή στην ταινία «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές».

Την ταινία του Μπομπ Ράφελσον προβάλλει το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα» στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (Κουντουριώτη 31, οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ).

Η ταινία του Ράφελσον το 1981 αποτελεί ριμέικ ενός κλασικού φιλμ νουάρ (είχε γυριστεί το 1946, με πρωταγωνιστές τη Λάνα Τάρνερ και το Τζον Γκάρφιλντ), βασισμένου στο βιβλίο του Τζέιμς Κέιν.

Η υπόθεση: Ο Φρανκ Τσέιμπερς είναι ένας περιπλανώμενος που καταλήγει στο εστιατόριο του Νικ Παπαδάκη, ο οποίος του προσφέρει δουλειά. Σύντομα, ωστόσο, δημιουργεί φλογερή σχέση με τη γυναίκα του Νικ, Κόρα, και μαζί σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Νικ.

Ο Μπομπ Ράφελσον θεώρησε ότι το 1981, χωρίς την παλιά λογοκρισία, μπορούσε πια να φέρει στο προσκήνιο έναν ωμό ρεαλισμό όσον αφορά στη σεξουαλικότητα των ηρώων. Η σκηνή στην κουζίνα αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς του κινηματογραφικού ερωτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back