Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Στ. Καλογιάννης «προκαλεί» το Τεχνικό Επιμελητήριο

Εικόνα του άρθρου Ο Στ. Καλογιάννης «προκαλεί» το Τεχνικό Επιμελητήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2020, 15:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης (πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα) έρχεται να «προκαλέσει» τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου για μια σειρά από θέματα στα οποία δεν έχει πάρει θέση.

Η παρέμβαση του κ. Καλογιάννη γίνεται με αφορμή την επιστολή που έλαβε  πρόσφατα από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την αρνητική θέση του τελευταίου επί της εγκατάστασης και της λειτουργίας τεσσάρων αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 88,45 MW, στο όρος Λάκμος. «Είναι θετικό το γεγονός ότι το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα, εκφράζει άποψη, έστω και αρνητική, για θέμα που απασχολεί τον Νομό Ιωαννίνων» τονίζει ο κ. Καλογιάννης στην παρέμβαση-επιστολή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Λυκοτραφίτη.

Ωστόσο, ο κ. Καλογιάννης υπενθυμίζει στο Τεχνικό Επιμελητήριο ότι εκκρεμεί η συζήτηση και έκφραση άποψης για σοβαρά έργα υποδομής και ανάπτυξης της Ηπείρου, όπως το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά και ο ενιαίος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, «θέμα άμεσα συνυφασμένο με το οικοσύστημα της Παμβώτιδας και την ύδρευση του λεκανοπεδίου».

Προσθέτει δε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει στο ΤΕΕ/ΤΗ «τεκμηριωμένες προτάσεις για όλα τα προαναφερόμενα έργα και σχέδια, στην κατεύθυνση να συμβάλω εμπράκτως στην προώθησή τους. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, για άγνωστους λόγους, καμία από αυτές δεν έχει συζητηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή».

Η πολιτική θέση του κ. Καλογιάννη είναι ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά «στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου». «Η δρομολόγηση σοβαρών αναπτυξιακών θεμάτων, στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία, για την οποία η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες, θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου» καταλήγει στην επιστολή του.

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Λυκοτραφίτης, ως επικεφαλής παράταξης που είχε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από την επίτευξη συνεργασίας με την παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ με επικεφαλής τον Γιάννη Τσίγκρο, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back