ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Ο πρωθυπουργός, τα εγκαίνια και ένα γεύμα

Εικόνα του άρθρου Ο πρωθυπουργός, τα εγκαίνια και ένα γεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2023, 17:47
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έρχεται στα Γιάννενα την ερχόμενη εβδομάδα. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει κάνει επίσημες ανακοινώσεις. Ακόμη τουλάχιστον... Αλλά… όλοι (όποιοι κι αν είναι αυτοί) ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν.

Από χτες «κυκλοφορεί» και μια φεϊσμπουκική αφίσα όπου αναφέρεται ότι στις 5 Απριλίου, στις 19:00, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ομιλία στο ξενοδοχείο Du Lac. Η προέλευση αυτή της αφίσας είναι άγνωστη.

Την έλευση του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο, έρχεται να επιβεβαιώσει επίσημα μια εταιρία: η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Με πρόσκλησή της, κάνει γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 5 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, θα εγκαινιάσει τις δύο νέες μονάδες παραγωγής φυτικών επιδορπίων και συσκευασίας σκληρών τυριών στο εργοστάσιο στα Ιωάννινα.

Τι άλλο επίσημο υπάρχει; Σε σχεδόν… ντετεκτίβιστικο επίπεδο, ένα επίσημο γεύμα με τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του το οποίο θα πληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Το γεύμα αυτό, κόστους 2.500 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), επιβεβαιώνεται από την ατζέντα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτροπής, που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, στις  4 και 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί  επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του επιτελείου του και με τη συνοδεία κλιμακίου υπουργών, του γενικού γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, καθώς και της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) στην Περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την ενημέρωση του Νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 και των Τοπικών Προγραμμάτων Leader, αλλά και για τον σχεδιασμό και τις δράσεις που υλοποιεί ή θα υλοποιήσει η κυβέρνηση στην Ήπειρο.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου, όταν πρόκειται για φιλοξενία, που αφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού και υπουργών και έγκειται στην εύρυθμη λειτουργία της περιοχής μας σχετικά με την υλοποίηση μεγάλων έργων και ταυτόχρονα εμπίπτει στην εθιμοτυπία, κρίνει απαραίτητη τη συμμετοχή της σε τέτοιου είδους δράσεις με ευρύτερο ενδιαφέρον» αναφέρεται, για να προκύψει το γεύμα εκ μέρους της Περιφέρειας, και επί της ουσίας του περιφερειάρχη, ο οποίος βρίσκεται σε μια φάση εναγκαλισμού με τη ΝΔ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε μια ωδή στον «υπεύθυνο ηγέτη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back