Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, οι επιδοτήσεις και οι… κλημεντίνες

Εικόνα του άρθρου Ο πρωθυπουργός, οι επιδοτήσεις και οι… κλημεντίνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2022, 01:38
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια αναλογία με σαφή στόχο τον πρωθυπουργό και την… αγροτική του ιδιότητα, για την οποία επιδοτείται γενναία, κάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Λέει δηλαδή ότι πολλοί παραγωγοί μανταρινιών κλημεντίνης στην Άρτα δεν εντάχθηκαν στην ενίσχυση των 70€/στρέμμα για το 2020, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το χειρότερο, όμως, είναι ότι όσοι τελικά κατάφεραν να είναι δικαιούχοι, είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα περίμεναν, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτόματο συμψηφισμό με την επιστρεπτέα προκαταβολή που είχαν πάρει πριν 2 χρόνια, παρότι έχει εξαγγελθεί ότι θα υπάρξει ρύθμιση για την επιστροφή της» αναφέρει επίσης.

Και φτάνοντας στην επιδότηση του κ. Μητσοτάκη, προσθέτει: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φυσικά έλαβε ο ίδιος το σύνολο της επιδότησης των 8.500€ ως αγρότης, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της απέναντι στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και, αντί να τους στηρίξει, όπως θα όφειλε, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, που παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και στο κόστος παραγωγής, τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, επιτείνοντας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία ήδη βρίσκονται».

Βάζει στο «κάδρο» και τον συντοπίτη της βουλευτή και αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Στύλιο, λέγοντας ότι «όταν ανακοίνωνε ότι άνοιξε η ειδική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή ενισχύσεων στους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, το είχε χαρακτηρίσει ως ‘μία καλή είδηση για την Άρτα και την Ήπειρο’. Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, όμως, έχουν από καιρό αντιληφθεί, ότι η καλή είδηση θα έρθει μόλις ο κ. Μητσοτάκης αποδράσει μέσω των πρόωρων εκλογών και μία προοδευτική διακυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, θα αναλάβει, για ακόμα μία φορά, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back