Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

O πρωθυπουργός κήρυξε πόλεμο…

Εικόνα του άρθρου O πρωθυπουργός κήρυξε πόλεμο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2022, 16:16
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα μίνι διάγγελμα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συνοδεύσει την επίσημη έναρξη πληρωμών από power pass που, τα κυβερνητικά μέσα υπερπροώθησαν ως μια επαρκή παρέμβαση, αλλά τα μικρά ποσά που παίρνουν οι περισσότεροι καταναλωτές από χτες, έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν θεωρεί ότι «είμαστε σε πόλεμο».

«Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί. Στο μεταξύ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όμως τα περιθώρια έχουν και όρια. Και όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις λέει, απλώς, εύκολα ψέματα» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «πρόκειται για μία ακόμη δράση ανακούφισης. Που γίνεται δυνατή, όμως, χάρη στην ανάπτυξη η οποία μας προσφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά και χάρη στην επιλογή μας τα οφέλη από αυτήν να επιστρέφουν στην κοινωνία. Γιατί ξέρω καλά την καθημερινή πίεση που ασκεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός».

Βέβαια, ο «εισαγόμενος πληθωρισμός» έχει… πολιτογραφηθεί πλέον. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «σε αυτόν υψώνουμε τώρα άλλο ένα ανάχωμα. Που προφανώς θα το ήθελα μεγαλύτερο. Αλλά που πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back