Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός δεν βλέπει «σημαντική αύξηση» στο ρεύμα

Εικόνα του άρθρου Ο πρωθυπουργός δεν βλέπει «σημαντική αύξηση» στο ρεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2021, 22:55
ΕΛΛΑΔΑ

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σύμφωνα με την οποία δεν αναμένει «σημαντική αύξηση» στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους Τομ Κιν και Λίσα Αμπράμοβιτς, είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε δεσμευτεί να στηρίξουμε τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Το κάνουμε παρέχοντας κρατική χρηματοδότηση αλλά και ενθαρρύνοντας του παρόχους ενέργειας να απορροφήσουν μέρος του κόστους». Βέβαια, δεν υπάρχει ρητή δέσμευση από τους παρόχους για το τμήμα του κόστους που θα καλυφθεί.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, είναι το τμήμα της συνέντευξης όπου ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Αναμένουμε πως δεν θα δούμε σημαντική αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος τους επόμενους 3 με 6 μήνες».

Ωστόσο, οι λογαριασμοί ρεύματος ήδη έρχονται στους καταναλωτές ιδιαίτερα αυξημένοι, κατά περίπτωση ως και 70%-80%...

Σημείωσε τέλος ότι «υποβάλαμε πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση σε κάτι που θεωρούμε βραχυπρόθεσμο φαινόμενο. Πρόκειται για πραγματικό πρόβλημα για την Ευρώπη και νομίζω πως απαιτείται μια ευρωπαϊκή αντίδραση που θα πηγαίνει πέραν και όσων κάνουν μεμονωμένα τα κράτη-μέλη σε εθνικό επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3