ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ δεν έκανε το αυτονόητο»

Εικόνα του άρθρου «Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ δεν έκανε το αυτονόητο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 14:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενότητα-Συσπείρωση, παράταξη του συλλόγου εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, καταγγέλλει ότι ο ΟΚΠΑΠΑ αλλάζει στάση στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε αορίστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΟΚΠΑΠΑ έχει λάβει ομόφωνη σχετική απόφαση.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, η δημοτική αρχή μέσω του προέδρου «επιλέγει να άρει την απόφαση. Έτσι στην πρόσφατη εκδίκαση ο νομικός σύμβουλος κατέθεσε την ‘προσωπική’ άποψη του προέδρου και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία φυσικά είναι αρνητική».

Η παράταξη χαρακτηρίζει την κίνηση «βαθύτατα αντιδημοκρατική» και υποκρύπτουσα δόλο, αλλά και τις αποφάσεις θεσμικού οργάνου.

Η διοίκηση του συλλόγου ΟΤΑ έκανε συνάντηση και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση,  η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ «θόλωσε τα νερά και δεν άλλαξε ρότα».

Ο Χρήστος Μεντής, μέλος της παράταξης αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ κ. Πάνου πριν την καταληκτική ώρα και τόνισε την «υποχρέωση που έχει να καταθέσει ο ίδιος ο ΟΚΠΑΠΑ στο δικαστήριο την απόφαση του Δ.Σ. Ειδάλλως η απόφαση είναι κενό γράμμα κι έγινε με σκοπιμότητες, εξάλλου υπάρχει και απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» και καταγγέλλει ότι «ο πρόεδρος δεν έκανε δεκτό το αυτονόητο».

Η παράταξη καταγγέλλει τον κ. Πάνου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, γιατί παρέκαμψε απόφαση της διοίκησης «που ψήφισε και ο ίδιος» και για «φτηνή επικοινωνιακή τακτική και εκμαυλισμό συνειδήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back