ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πόλεμος της τέντας στην Καλλάρη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2016, 21:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέρες αναστάτωσης βιώνουν η οδός Καλλάρη αλλά και κοντινές οδοί, στις οποίες δραστηριοποιούνται καφέ, ουζερί και μπαρ. Εδώ και δύο μήνες, μετά από εντολή της Πολεοδομίας του δήμου Ιωαννιτών, οι καταστηματάρχες έπρεπε να απομακρύνουν τα κλιματιστικά και τις αυθαίρετες τέντες από τις προσόψεις των κτιρίων. 

Οι δύο μήνες πέρασαν και οι περισσότεροι ξεκίνησαν το ξήλωμα, για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ. Έστω και την τελευταία στιγμή. Τα κλιματιστικά μεταφέρονται σε άλλη πλευρά, ενώ αρκετοί καταστηματάρχες είναι πρόθυμοι να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου περί τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών (όπως των τεντών) που έχουν πάρει παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, εκ μέρους τους, υπάρχει ένας προβληματισμός όσον αφορά την αντιμετώπιση του όλου θέματος από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, δεδομένου ότι η όλη περιοχή βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν συμβαίνουν εις το όνομα της ισονομίας. Και εκεί ακριβώς έγκειται η έντονη δυσαρέσκεια -και δικαιολογημένη ώς ένα βαθμό- των καταστηματαρχών της Καλλάρη. Η αποκατάσταση της τάξης ήρθε ως συνέπεια επώνυμης καταγγελίας στην Πολεοδομία. Η τελευταία δεν είχε άλλη λύση από το να εφαρμόσει το νόμο. Προφανώς, δεν είναι και ό,τι το καλύτερο ο νόμος και η τάξη να εφαρμόζονται κατόπιν οποιασδήποτε καταγγελίας. Ό,τι ισχύει, πρέπει να ισχύει για όλους για να μην βρίσκει πρόσφορο έδαφος το αίσθημα της αδικίας. Και ιδίως σε μια περίοδο τόσο έντονης οικονομικής κρίσης, με τον ανταγωνισμό να είναι ανελέητος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back