Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΣ… με το σπαθί του

Εικόνα του άρθρου Ο ΠΑΣ… με το σπαθί του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2022, 22:21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το τμήμα ξιφασκίας ΠΑΣ Γιάννινα στο πανελλήνιο πρωτάθλήμα παμπαίδων ξίφους μονομαχίας που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου 2022 στο ΟΑΚΑ .

Την ομάδα αποτελούσαν οι Βασίλης Στεργίου,  Νίκος Σούκερας και Νίκος Μιχάλης, που αντιμετώπισαν αρχικά στο ταμπλό των 8 την ομάδα του Αρίστων Παιανίας, νικώντας με 45 -14 .

Στα ημιτελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα του Θησέα Ηρακλείου σε έναν αγώνα που εξλίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπυ,  επικρατώντας με σκορ 45-44. Στον τελικό  αντιμετώπισε την ομάδα της Ίριδας όπου ηττήθηκε με σκορ 45-36 κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο σε σύνολο 12 ομάδων .

 Επίσης, πολύ καλή ήταν η παρουσία των κοριτσιών (Χαρά Χρηστέα, Αλεξάνδρα Παππά, Βασιλική Λιάτσου και Κωνσταντίνα Σούκερα) που κατέκτησε την 6η θέση σε σύνολο 11 ομάδων καθώς αποκλείστηκε στο ταμπλό των 8 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα της Λ.Ο.Βάρης με σκορ 45-23 .

Η Χρηστέα ηττήθηκε με σκορ 10-8 στα ημιτελικά και κατέκτησε έτσι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η Παππά κατέκτησε την 15η θέση σε 65 αθλήτριες. Στα αγόρια ο Σούκερας Νικόλαος κατέκτησε την 5η θέση καθώς ηττήθηκε στα προημητελικά σε ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευτάια δευτερόλεπτα με σκορ 9-8.  Ο Στεργίου κατέκτησε την 12η θέση και ο Μιχάλης την 13η θέση σε 80 αθλητές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back