Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ορειβάτης… των ψηλών κορφών

Εικόνα του άρθρου Ο ορειβάτης… των ψηλών κορφών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2020, 12:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον βραβευμένο ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη θα φιλοξενήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων σε δύο εβδομάδες. Ο Σύλλογος διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 19:00, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (στη στοά Σάρκα).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση των αναβάσεων που πραγματοποίησε ο κ. Σύκαρης, ομιλία του για τις αναβάσεις στα Ιμαλάια και των δυσκολιών που αντιμετώπισε στις αποστολές αυτές καθώς και σε άλλες ψηλές κορυφές. Θα ακολουθήσει προβολή video και φωτογραφιών από τις προσπάθειες αυτές.

Στη συνέχεια θα γίνει προβολή ταινίας για την κατάκτηση της Kangchenjunga και στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση, με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορειβατικές αποστολές, όπως και τα οφέλη της ορειβασίας στον σύγχρονο άνθρωπο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των φίλων της ορειβασίας σχετικά με τις δυσκολίες, τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο αυτή η δραστηριότητα.

Όπως προστίθεται δε σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση έχει και έναν άλλον σκοπό: Να προβληματίσει για την συνεχόμενη απειλή που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της στον σύγχρονο κόσμο και το περιβάλλον.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back