Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 30-06-2020, 10:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ταινία «Νοτιάς» (2016) του Τάσου Μπουλμέτη προβάλλει το θερινό σινεμά του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 21:30, στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο. Έτος παραγωγής: 2016. Διάρκεια: 99'.

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Μελισσάνθη Μάχουτ.

Δεκατρία χρόνια μετά την «Πολίτικη Κουζίνα» ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει «με μια ταινία προσωπική και μυθική μαζί, φτιαγμένη από τις πιο τρυφερές αλλά και προφητικές μνήμες μιας ολόκληρης χώρας».

Η υπόθεση: Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ΄60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2