Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O Νάιος Δρόμος επιστρέφει στην αρχαία Δωδώνη

Εικόνα του άρθρου O Νάιος Δρόμος επιστρέφει στην αρχαία Δωδώνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2017, 18:00
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Νάιος Δρόμος, μια σύγχρονη αναβίωσης των αγώνων της αρχαιότητας (Νάια ή Νάα) που γίνονταν προς τιμήν του Ναΐου Διός, επιστρέφει στον ιερό χώρο της αρχαίας Δωδώνης, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Συνδιοργανωτές είναι η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων, οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης. Ο 5ος Νάιος Δρόμος τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή των αγώνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες.

Στο θετικό πρόσημο των προηγούμενων τεσσάρων διοργανώσεων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος συλλόγων και αδελφοτήτων της Δωδωναίας Κοιλάδας, Κώστας Χρήστου, ο οποίος χαρακτήρισε ως ψυχή της διοργάνωσης τους εθελοντές και την ΕΚΑ Δωδώνη.

Κάλεσε δε, όλους της κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν με κάθε τρόπο. Όπως σημείωσε «η καθιέρωση των Νάιων αγώνων θα είναι μία προστιθέμενη αξία για την Δωδώνη».

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, Γιάννης Καραμπίνας, έκανε λόγο για μια διοργάνωση μέσω της οποίας, όπως τόνισε, «αναδεικνύεται ολόκληρη η περιοχή καθώς συμβάλλει στην αξιοποίηση του ανοιχτού αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, που ήταν στόχος του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνου Σουέρεφ». Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δωδώνης Γρηγόρης Γιαννάκης, ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές για την συνεργασία ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «ο τερματισμός των αθλητών του Νάιου Δρόμου εντός του αρχαιολογικού χώρου έχει ξεχωριστή σημασία».

«Με κύριο άξονα την κοινωνική συνοχή, το ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και την αμοιβαία σχέση που αναπτύσσει το κοινό κάθε ηλικίας εντός του αρχαιολογικού χώρου, η Δωδώνη παραμένει ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος στην  περιοχή», υπογράμμισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Σουέρεφ..

Η εκκίνηση του ιστορικού 5ου Νάιου Δρόμου, θα δοθεί στις 10:00 στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης. Στις 10:15 από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει ο αγώνας των 5km ενώ από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου θα ξεκινήσει στις 10:45 και ο παιδικός αγώνας 2km για μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Στη διαδρομή του Νάιου Δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5km, ενώ η υγειονομική κάλυψη των αθλητών έχει προβλεφθεί από τους διοργανωτές. Για τη μεταφορά των δρομέων από τα Γιάννενα προς τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής δύο λεωφορεία από την Πλατεία Πύρρου στα Ιωάννινα (μπροστά στην Περιφέρεια) στις 08:00 και στις 08:30. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.naiosdromos.gr.  Την τεχνική υποστήριξη των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρία My Adventure.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back