ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Μανού Τσάο είναι Ελλάδα, αλλά στο Μονολίθι δεν παίζει

Εικόνα του άρθρου O Μανού Τσάο είναι Ελλάδα, αλλά στο Μονολίθι δεν παίζει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2016, 13:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

​Πριν από μερικές μέρες, ένα event στο facebook έκανε τον απόλυτο χαμό: ο Μάνου Τσάο, ο κήρυκας του σκα-έθνικ-ποπ, θα έπαιζε ζωντανά λέει, στο Μονολίθι.

Αυτόματα, η είδηση μεταφέρθηκε με παλιρροϊκό τρόπο, καθώς ο συνδυασμός «Μανού Τσάο-καλοκαίρι-μεγάλη παραλία» λειτούργησε όπως τα μπλε φώτα για τα έντομα νυκτός. Προχτές όμως, η είδηση διαψεύστηκε από τον ίδιο το λογαριασμό του αγαπητού καλλιτέχνη.


Το «κλειδί» της υπόθεσης, είναι κάπου εδώ: ο Μάνου Τσάο είναι όλο και περισσότερο στην Ελλάδα (όχι όπως οι Scorpions, για τους οποίους διατείνεται ότι ζούνε σε πεντάρι στο Παγκράτι το χειμώνα και το καλοκαίρι κάνουν συναυλίες), κάτι που αποκαλύπτει με δημοσιεύσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Το άγνωστο είναι εάν κάποιος επιτήδειος βρέθηκε να «ψαρέψει άδεια για να πιάσει γεμάτα» ή αν απλώς έγινε μια από τις ασυνεννοησίες που δεν είναι και ασυνήθιστες στο χώρο της διοργάνωσης συναυλιών. Πάντως, ο ίδιος ο Μανού που κάποιοι προτιμάμε να το θυμόμαστε ως την ψυχή των Mano Negra να ωρύεται και να χοροπηδάει στους ήχους του Santa Maradona επί σκηνής, ανάρτησε αυτό, για να λυθεί η παρεξήγηση, ενώ ταυτόχρονα, λίγο νωρίτερα είχε εξαφανιστεί το event της «συναυλίας». Πάντως, στο επίσημο καλεντάρι του Μ.C. δεν υπάρχει Μονολίθι. Αντίθετα. μια μέρα μετά την υποτιθέμενη συναυλία, ξεκινάει η περιοδεία του στο Βέλγιο.

Πάντως, οι συναυλίες δεν θα μας λείψουν από την περιοχή. Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε εντός των τειχών με τους Dubrovniks που έρχονται Γιάννενα αυτή τη φορά, στη δεύτερη ελληνική τους επίσκεψη μέσα σε δύο χρόνια.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται συναυλία μεγάλου ονόματος, η οποία μοιάζει «ύποπτη». Το 1989 όλη η Θεσσαλονίκη γέμισε με αφίσες που ανήγγειλαν ότι η πενταμελής τότε αρμάδα του Τζο Στράμερ (του μεγαλύτερου μουσικού που περπάτησε στη γη κ.λπ. κ.λπ.) θα έπαιζε πάνω σε… πλοίο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πουλήθηκαν ακόμα και εισιτήρια, αλλά το πλοίο των Clash δεν «έδεσε» ποτέ…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back