ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Λούρος των καταγγελιών και των απαντήσεων

Εικόνα του άρθρου Ο Λούρος των καταγγελιών και των απαντήσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 22:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις μελέτες και τις άδειες εκτέλεσης των εργασιών, όπως και τη διακοπή αυτών, στον ποταμό Λούρο ζήτησε με έγγραφά του από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Ηπείρου ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ο κ. Ντακαλέτσης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι στην περιοχή, και συγκεκριμένα μεταξύ Τερόβου και Κουκλεσίου, συντελείται «ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή» λόγω εργασιών διευθέτησης της κοίτης του ποταμού.

«Οι εκτεταμένες εργασίες, επέφεραν τη διακοπή της ροής των υδάτων σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων της κοίτης του ποταμού, καθώς και την στέρεψη των φυσικών οβιρών, οι οποίες αποτελούν ενδιαίτημα τόσο της ενδημικής πέστροφας του Λούρου όσο και των άλλων ειδών της ιχθυοπανίδας. Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο για προβλήματα που δημιουργήθηκαν και σε ιχθυοτροφείο στα όρια του γειτονικού Δήμου Ζηρού, ενώ κατά τις τελευταίες ώρες και δη τις νυχτερινές, αγριογούρουνα παρουσιάστηκαν στο στερεμένο ποτάμι και έτρωγαν τα νεκρά ψάρια» αναφέρεται.


Μια εικόνα εκτεταμένων εργασιών δίπλα στον Λούρο ποταμό

Η απάντηση στον κ. Ντακαλέτση ήρθε από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Καχριμάνης μίλησε για «λειψυδρία». «Έχουν στερέψει τα ποτάμια. Ο Λούρος έχει ελάχιστο νερό το οποίο δεν φτάνει παντού» είπε. Την ίδια ώρα, είπε ότι γίνονται «εργασίες καθαρισμού για να μην έχουμε πλημμύρες και κοπής και απομάκρυνσης των νεκρών πλατάνων…».


* Τις φωτογραφίες απέστειλε στον τοπικό Τύπο ο Δήμος Δωδώνης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back