ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» για παιδιά

Εικόνα του άρθρου «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» για παιδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2016, 19:43
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την κωμωδία «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» για μικρούς και μεγάλους φέρνει η Κάρμεν Ρουγγέρη με τον θίασό της στα Γιάννενα. Η παράσταση ανεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο», στις 10 Αυγούστου, στις 21:00.

Το διασκευασμένο έργο κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και  μετατρέπει  τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια. Όλα αυτά ενώνονται  μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν  και πολύχρωμα κοστούμια. «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» ήταν  ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί, που έγινε πασίγνωστο όταν ο Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι, το διάλεξε για να το κάνει όπερα. «Ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ  και μια ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά  ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα  για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου», σημειώνει η Κάρμεν Ρουγγέρη. 

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Φαρμάκης Νεκτάριος, Χονδρογιάννης Άγγελος.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3