Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός «έλεγχος» της Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Ο κοινοβουλευτικός «έλεγχος» της Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2020, 10:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με τη συμπλήρωση επτά μηνών της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ιδού ο «έλεγχος» των βουλευτών των Ιωαννίνων και της Ηπείρου:

Σταθερά πρώτη στα Γιάννενα είναι η Μερόπη Τζούφη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει καταθέσει συνολικά 78 ερωτήσεις μόνη ή συνυπογράφουσα. Πρέπει να σημειωθεί ότι αριθμητικά, αλλά και πολιτικά, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης «ευνοούνται» σχετικά με αυτούς της συμπολίτευσης, καθώς προσπαθούν να ασκήσουν εντονότερο έλεγχο στην κυβέρνηση.

Από μακριά ακολουθεί ο Γιώργος Αμυράς της ΝΔ με 18 ερωτήσεις, μια εκ των οποίων (αυτή για το Ιωάννινα-Κακαβιά δημιούργησε ένα σχετικό ζήτημα για την κυβέρνηση) και 10 αναφορές. Οι αναφορές είναι η μεταφορά αιτημάτων που λαμβάνουν οι βουλευτές από φορείς ή πολίτες, στη Βουλή.

Τις περισσότερες αναφορές έχει ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης που έχει καταθέσει 14 αιτήματα, ενώ έχει άλλες 4 Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων, ανάμεσα σε άλλα.

Αρκετά έχει ανέβει σε δραστηριότητα η Μαρία Κεφάλα, της ΝΔ επίσης, που έφτασε τις 13 ερωτήσεις.

Ο Κώστας Τασούλας δεν υπολογίζεται καθώς είναι πρόεδρος της Βουλής.

Παρακάτω, με τη βοήθεια του vouliwatch.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη δραστηριότητα όλων των βουλευτών της Ηπείρου



Στη Θεσπρωτία, ο Βασίλης Γιόγιακας της ΝΔ έχει7 ερωτήσεις και ο Μάριος Κάτσης του ΣΥΡΙΖΑ, 48.



Στην Άρτα, η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ έχει 9 ερωτήσεις, ο Γιώργος Στύλιος της ΝΔ 8 ερωτήσεις και 6 αναφορές μεταξύ άλλων, ενώ ο Χρήστος Γκόκας, μόνος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο, έχει μεταξύ άλλων 20 ερωτήσεις.


Στην Πρέβεζα τέλος, ο Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο… απόλυτος πρωταθλητής της Ηπείρου: Έχει συμμετάσχει σε 103 συνολικά ερωτήσεις στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο Στέργιος Γιαννάκης της ΝΔ, έχει μόλις 1 ερώτηση και 3 αναφορές.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back