ΚΟΣΜΟΣ

O Κιμ Γιονγκ Ουν στο δρόμο προς τη Ρωσία

Εικόνα του άρθρου O Κιμ Γιονγκ Ουν στο δρόμο προς τη Ρωσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2023, 21:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισκεφθεί τη Ρωσία τις επόμενες ημέρες κατόπιν πρόσκλησης του Πούτιν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ανέφερε ότι οι δύο τους «θα συναντηθούν και θα έχουν μια συζήτηση», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

«Ο σεβαστός σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με τον σύντροφο Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι θα συναντηθούν αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες, αλλά δεν επιβεβαίωσε τα σχέδια για διμερή συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Κιμ, λέγοντας ότι οι ηγέτες θα συναντηθούν ένας προς έναν «αν χρειαστεί». 

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δύο τους θα συζητήσουν πιθανές συμφωνίες για όπλα που θα βοηθήσουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα παράσχουν στη Βόρεια Κορέα μια πολυπόθητη οικονομική και πολιτική σανίδα σωτηρίας.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις πρόσφατες ενδείξεις στενότερης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και του πυρηνικά εξοπλισμένου Βορρά. Θα είναι η δεύτερη σύνοδος κορυφής του Κιμ με τον Πούτιν, αφού οι δύο τους συναντήθηκαν το 2019.

Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν υποστηρίξει ανοιχτά τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι και ο Πούτιν δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να "επεκτείνει τις διμερείς σχέσεις από κάθε άποψη με προγραμματισμένο τρόπο, ενώνοντας τις προσπάθειές του».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back