ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Καραγκιόζης τα είπε ένα χεράκι…

Εικόνα του άρθρου Ο Καραγκιόζης τα είπε ένα χεράκι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2016, 13:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και κάποιους μήνες, ο πεζόδρομος της Καλλάρη, ο πλέον πολυσύχναστος των Ιωαννίνων, έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης των καταστηματαρχών ή πιο σωστά, ενός καταστηματάρχη εναντίον των υπολοίπων. Το επίδικο φαίνεται να είναι ο «επιχειρηματικός χαρακτήρας» του δρόμου, η δραστηριότητα δηλαδή και το επίπεδο όχλησης. Πέρα όμως από τις τυχόν ευθύνες για «άναρχη ανάπτυξη», η Καλλάρη εξ αρχής ήταν ένας πεζόδρομος με μαγαζιά, τραπεζοκαθίσματα, δική του ζωή, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Μετά λοιπόν από αγωγές και καταγγελίες που έχουν πλέον διψήφιο αριθμό (ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο έχει δεχτεί αγωγή), οι καταστηματάρχες της Καλλάρη αποφάσισαν να αντιδράσουν με έναν έξυπνο τρόπο: χτες το βράδυ έστησαν στον πεζόδρομο μια παράσταση Καραγκιόζη με τον εύγλωττο τίτλο «Ο Πασάς και οι ξυπόλητοι επιχειρηματίες».

Για μισή περίπου ώρα, ο πεζόδρομος γέμισε ακόμα περισσότερο (και με πολλά παιδιά) και οι θεατές είδαν το λαϊκό ήρωα του θεάτρου σκιών να εξιστορεί τα… πάθη του, από όταν άνοιξε μαγαζί στον πεζόδρομο. Το σενάριο ήταν… εξόχως δηκτικό και το εμπλόυτισαν καταλλήλως όλοι οι ήρωες: από τον Καραγκιόζη και τον Χατζηαβάτη, μέχρι τους «θαμώνες» Σταύρακα, μπαρμπα Γιώργο, αλλά και τον… εντρεπρνέουρ Σολομόν, αλλά και τις αρχές.

Σίγουρα, η πρωτοβουλία είναι ό,τι πιο ευφάνταστο έχει εμφανιστεί ως διαμαρτυρία το τελευταίο διάστημα στην πόλη, ειδικά σε ένα «καυτό» κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας που είναι και η μοναδική η οποία «ανθίζει» μαζικά, μην ξεχνάμε. Τώρα μένει να φανεί εάν ο πεζόδρομος θα βρει τη χρυσή τομή συνύπαρξης και θα αποτελέσει αφορμή για να υπάρξει και μια πιο συγκροτημένη και σχεδιασμένη (και από τις αρχές) κατανομή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην πόλη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back