Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο κ. Τασούλας ως… Αβέρωφ

Εικόνα του άρθρου Ο κ. Τασούλας ως… Αβέρωφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2018, 17:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι δηλώσεις του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστα Τασούλα στον Real FM σήμερα το πρωί, προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αιτία είναι ότι ο κ. Τασούλας είπε μέσες-άκρες ότι οι δημοκρατικές εκλογές δεν εξασφαλίζουν τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης, δήλωση που στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα είναι δικαιολογημένα παρεξηγήσιμη. «Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας. Έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα» είπε ο κ. Τασούλας στο ραδιόφωνο.

Αυτό, ήταν το ένα μεμπτό της δήλωσης. Ο βουλευτής της ΝΔ όμως συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, παρουσιάζοντας ουσιαστικά τον εαυτό του ως… Αβέρωφ. Ο κ. Τασούλας που έχει θητεύσει στο υπουργείο Άμυνας, είπε: «Να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι είναι στο χέρι του να έχει υπουργό έναν Καμμένο ή έναν του επιπέδου Αβέρωφ». Πρόσθεσε ακόμα, αλλάζοντας στην ίδια δήλωση την αρχική του θέση και δείχνοντας εμπιστοσύνη στη λαϊκή κρίση αυτή τη φορά, ότι «είναι στο χέρι του λαού αν θα έχουμε Τσίπρα-Καμμένο-Κουβέλη ή κάτι καλύτερο. Είχαμε κάτι καλύτερο, προφανώς η χώρα στην πορεία χρεοκόπησε , αλλά δεν είναι αφορμή ο θυμός της χρεοκοπίας να εκδικούμαστε τη χώρα, ψηφίζοντας τον Τσίπρα και τον Καμμένο διαρκώς».

Κάπως έτσι, ο κ. Τασούλας στράφηκε και κατά του κ. Κουβέλη, που προφανώς, όταν κυβερνούσε μαζί με τη ΝΔ, ήταν «σωστή επιλογή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι παραπάνω διατυπώσεις δεν είναι απλώς θλιβερές αλλά άκρως επικίνδυνες, ιδίως αν συνεκτιμηθεί ότι ο κ. Τασούλας είναι βουλευτής και έχει διατελέσει και υπουργός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν βαρύτατη προσβολή προς τον ελληνικό λαό και το πολίτευμα της χώρας».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back