ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Ο Κ. Τασούλας και η ανεργία στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Ο Κ. Τασούλας και η ανεργία στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 16:35
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υποψήφιος της ΝΔ στα Γιάννενα και παλιότερος βουλευτής του νομού (και εκ νέου υποψήφιος) Κώστας Τασούλας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η «η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα ο νομός Ιωαννίνων έχουν ισχυρή συμμετοχή στο παραγωγικό και κοινωνικό άλμα που εγγυάται για τη χώρα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη». 

Ο κ. Τασούλας όμως αναφέρει επίσης ότι ένα δείγμα της ευεργετικής κυβερνητικής πολιτικής, είναι και «η μείωση της ανεργίας στην Ηπειρο τα τελευταία χρόνια κατά 4%», καθώς και «η ολοκλήρωση της άρσης της γεωγραφικής της απομόνωσης ώστε να αποτελέσει δυναμικό κόμβο προς Βαλκάνια και Δυτική Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, η Ήπειρος περιμένει ακόμα το Ιωάννινα-Κακαβιά, το οποίο, όχι μόνο δεν βρήκε θέση στις κεντρικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μεγάλα έργα υποδομών, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε νέα καθυστέρηση, ενώ η σιδηροδρομική σύνδεση θεωρείται «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» από τον πρωθυπουργό.

Όσο για την ανεργία, τα δεδομένα είναι τα εξής, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την Ήπειρο (τριμηνιαίες καταγραφές): Το 4ο τρίμηνο του 2019, στην Ήπειρο είχε καταγραφεί στο 16,7%.Στο 4ο τρίμηνο του 2022 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία, καταγράφηκε στο 12,6%.

Όντως δηλαδή, έχει μειωθεί 4,1%, σε αυτό το διάστημα.

Αυτό που δεν αναφέρει ο κ. Τασούλας, είναι ότι η ανεργία στην Ήπειρο έχει αυξηθεί στο διάστημα μεταξύ του 4ου τριμήνου του 2021 και του 2022 κατά 2,6%...

«Μπορούμε και δεσμευόμαστε η παραγωγική Ηπειρος της περιόδου 2023-2027 να αποτελέσει πρότυπο ολοκληρωμένης ανάπτυξης που θα βασίζεται στα γερά θεμέλια των πλούσιων ανθρώπινων και φυσικών πόρων της περιοχής μας» συμπληρώνει ο πρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, στην ανακοίνωσή του…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back