Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος για τις «κραυγές πανικού»

Εικόνα του άρθρου Ο Ιατρικός Σύλλογος για τις «κραυγές πανικού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2020, 22:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων έρχεται να συστήσει «σοβαρότητα και σύνεση» με αφορμή δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «που δημιουργούν ανασφάλεια στο κοινό και έλλειψη εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του και υπονομεύουν το έργο της πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έχει συσταθεί για τον έλεγχο της πανδημίας».

Η επισήμανση του συλλόγου κατά «κραυγών που δημιουργούν πανικό» απευθύνεται σε όλους τους γιατρούς αλλά ειδικότερα σε γιατρούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης –μια αναφορά που «φωτογραφίζει» γιατρό που εργάζεται σε θέση ευθύνης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και οποίος έθιξε επί της ουσίας την έλλειψη βασικών μέσων προστασίας του υγειονομικού προσωπικού από τον κοροναϊό και τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ (στην ανάρτησή του δεν έλειψαν ωστόσο και κάποιες άστοχες εκφράσεις).

«Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και τη σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως άλλωστε συμβαίνει παγκοσμίως και μάλιστα και σε χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα προφύλαξης και την αντιμετώπιση της νόσου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος, χωρίς να... εκτιμήσει ότι χρειάζεται να προσθέσει κάτι περισσότερο…

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Πολύ χαίρομαι που ο ιατρικός σύλλογος συστήνει σοβαρότητα και ψυχραιμία ! Όμως ποιες οδηγίες έχει δώσει στα μέλη του ( αναφέρομαι στους ιδιώτες γιατρούς ) . Δηλαδή τους επιτρέπει να εξετάζουν ασθενείς με βήχα ή πονόλαιμο? Διότι εκτός από τον κορωνοιο υπάρχουν και τα συνήθη νοσήματα. Τι οδηγίες λοιπόν έχει δώσει (αν έχει δώσει) στους ιδιώτες γιατρούς ??
ΖΗΣΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗΣ
Θαυμάστε επίπεδο υγειονομικής φροντίδας στα Ελλην. νοσοκομεία!!!, Βασίζεται στην εξωφρενική υγειονομική αντίληψη, ότι περιττωματικό υλικό σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, προερχόμενο απ το υπόλειμμα, ύστερα από ένα ατελές καθάρισμα με χαρτί "υγείας", (πράγμα συνηθισμένο εκεί, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας των ασθενών, αιμορροϊδων, τριχωτού περινέου, κλπ), δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να μη φαίνεται, κρυμμένο κάτω απ τα ρούχα των ασθενών; ενώ θεωρείται εξόχως επικίνδυνο αν είναι εμφανές, πχ στο πάτωμα του θαλάμου. Χωρίς αμφιβολία αυτή είναι μια απ τις κύριες αιτίες που έχουμε 2300 !!! περιπτώσεις ενδο-νοσοκομειακής λοίμωξης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, το 10% των οποίων καταλήγει σε θάνατο (κατά το διεθνές ιατρικό περιοδικό LANSET). Γιατί δε συγκινείται κανείς απ τους 200!! Θανάτους τη μέρα, ώστε να κάνει το απλό τεστ που προτείνεται απ τον ιατρό Ζ. Κοντογούνη? ; Απλά ένα Νοσ/μείο ( ή ένας θάλαμος) να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη δημιουργίας της Περιττωματικής σκόνης (πράγμα όχι δύσκολο), για ένα χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια να γίνει η σύγκριση με τα άλλα Νοσοκομεία, ως προς τον αριθμό των περιπτώσεων των Ενδο Νοσοκομειακή Λοίμωξη. Εδώ έγκειται η ευθύνη όλων των λοιμωξιολόγων, ειδικά όσων αποτελούν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΛ να δώσουν μια πειστική απάντηση στο πρόβλημα. Πώς να πιστέψει κανείς ότι όλη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3