Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 26-03-2020, 20:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων έρχεται να συστήσει «σοβαρότητα και σύνεση» με αφορμή δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «που δημιουργούν ανασφάλεια στο κοινό και έλλειψη εμπιστοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του και υπονομεύουν το έργο της πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που έχει συσταθεί για τον έλεγχο της πανδημίας».

Η επισήμανση του συλλόγου κατά «κραυγών που δημιουργούν πανικό» απευθύνεται σε όλους τους γιατρούς αλλά ειδικότερα σε γιατρούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης –μια αναφορά που «φωτογραφίζει» γιατρό που εργάζεται σε θέση ευθύνης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και οποίος έθιξε επί της ουσίας την έλλειψη βασικών μέσων προστασίας του υγειονομικού προσωπικού από τον κοροναϊό και τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ (στην ανάρτησή του δεν έλειψαν ωστόσο και κάποιες άστοχες εκφράσεις).

«Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και τη σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως άλλωστε συμβαίνει παγκοσμίως και μάλιστα και σε χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα προφύλαξης και την αντιμετώπιση της νόσου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος, χωρίς να... εκτιμήσει ότι χρειάζεται να προσθέσει κάτι περισσότερο…

200 λέξεις απομένουν.
  • Ελένη
    Ελένη
    Πολύ χαίρομαι που ο ιατρικός σύλλογος συστήνει σοβαρότητα και ψυχραιμία ! Όμως ποιες οδηγίες έχει δώσει στα μέλη του ( αναφέρομαι στους ιδιώτες γιατρούς ) . Δηλαδή τους επιτρέπει να εξετάζουν ασθενείς με βήχα ή πονόλαιμο? Διότι εκτός από τον κορωνοιο υπάρχουν και τα συνήθη νοσήματα. Τι οδηγίες λοιπόν έχει δώσει (αν έχει δώσει) στους ιδιώτες γιατρούς ??
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα