Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-09-2023, 11:54
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας Elon Musk να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων Tesla στην Τουρκία, σύμφωνα με το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Ανέφερε ότι ο Μασκ είπε ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιό της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν μίλησε για τις «ανακαλύψεις» της Τουρκίας στην τεχνολογία και προσκάλεσε τον Μασκ στο Teknofest, το φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη αργότερα αυτό το μήνα.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε επίσης τη μελλοντική συνεργασία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και μεταξύ του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και της SpaceX του Μασκ.

Ο Μασκ πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα. Ο Μασκ ανήρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Ερντογάν δεν είναι ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που φλερτάρει τον CEO της Tesla. Η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία εργοστασίου της Tesla στο έδαφός τους.

Νωρίτερα φέτος, ο Μασκ δήλωσε ότι σχεδίαζε να επιλέξει την τοποθεσία για το νέο εργοστάσιο της Tesla μέχρι το τέλος του 2023, ενώ αργότερα έδειξε ενδιαφέρον για την Ινδία ως πιθανό εργοτάξιο.

Η Tesla διαθέτει σήμερα έξι εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό, στη βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο πλαίσιο της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Με πληροφορίες από Politico, Reuters. Φωτογραφία: Turkish Presidency

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back