Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν «δεν θα ανεχθεί πειρατεία στο Αιγαίο»

Εικόνα του άρθρου Ο Ερντογάν «δεν θα ανεχθεί πειρατεία στο Αιγαίο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2020, 01:40
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί παράνομες ενέργειες στις περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πειρατεία ή ληστεία στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου», δήλωσε ο Ερντογάν από την Κερασούντα στην Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την έναρξη της αλιευτικής περιόδου.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους πρόσθεσε πως η Άγκυρα δεν θα περιοριστεί στις ακτές της, καθώς είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή της Μεσογείου.


Νέα NAVTEX και αντι-NAVTEX

Παράλληλα η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX  για  το ερευνητικό πλοίο  ORUC REIS  για  περιοχή  λίγο  πιο βόρεια- βορειανατολικά  από την περιοχή  που περιγραφόταν στην προηγούμενη παράνομη ΝΑVΤΕΧ, ισχύος μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.. 

Η NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας.

με αφορμή την νέα NAVTEX που εξέδωσε χθες Δευτέρα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, ο  σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε  αντι-NAVTEX 

Στην αντι-NAVTEX τονίζεται ότι είναι άκυρη η τουρκική NAVTEX, έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη υπηρεσία και η τουρκική δραστηριότητα είναι παράνομη καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.


Συνάντηση Μέρκελ-Μισέλ

Στο μεταξύ η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την Άγγελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε στο τουίτερ: «Πίσω στο Βερολίνο με την Άγγελα Μέρκελ για να συζητήσουμε το δρόμο για μια πιο ισχυρή ευρωπαϊκή δράση. Η Ευρώπη πρέπει να βγει από τις σημερινές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα - να ανανεώσουμε τις οικονομίες μας και να μειώσουμε τις συνέπειες της COVID-19. Η Ευρώπη πρέπει να ενδυναμώσει το ρόλο της στην παγκόσμια σκηνή για να προωθήσει τις αξίες και τα συμφέροντά της. Επίσης συζητήσαμε την κατάσταση στη Λευκορωσία, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και την Κίνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Anadolu



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back