Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΕΟΔΥ μετράει, αλλά δεν ανακοινώνει

Εικόνα του άρθρου Ο ΕΟΔΥ μετράει, αλλά δεν ανακοινώνει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2020, 10:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΕΟΔΥ έχει σταματήσει από τις 4 Ιουνίου την τακτική, καθημερινή ενημέρωση, με δελτίο Τύπου και μέσω του λογαριασμού της ελληνικής κυβέρνησης στο viber, ωστόσο, συνεχίζει να μετράει κρούσματα.

Η… αποστασιοποίηση του οργανισμού από την καθημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων έγινε χωρίς εξήγηση ή ανακοίνωση. Απλά, μια μέρα σταμάτησαν οι ανακοινώσεις, επαναλήφθηκαν την επόμενη (4 Ιουνίου) και έκτοτε, εξαφανίστηκαν. Προφανώς και παρά την αύξηση των τελευταίων ημερών, η κατάσταση είναι σε ύφεση, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τη μετάβαση του οργανισμού από το ένα άκρο στο άλλο, τη στιγμή που τα κρούσματα δεν σταμάτησαν. 

Στο site του ΕΟΔΥ πάντως, μπορείτε να βρείτε, εκτός από συνεντεύξεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σε γαλλικές αθλητικές εφημερίδες, την καθημερινή καταμέτρηση, εδώ:

Σύμφωνα με αυτή, τις μέρες που ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να μην ανακοινώσει, η καταμέτρηση είναι η εξής:

  • 5 Ιουνίου: 15 κρούσματα
  • 6 Ιουνίου: 13 κρούσματα
  • 7 Ιουνίου: 17 κρούσματα

Τις μέρες αυτές δεν υπάρχει καταγραφή θανάτου από τον κορονοϊο, στα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός έχει σταματήσει στους 180. Ωστόσο, χτες και προχτές δημοσιεύματα ανέφεραν άλλους δύο θανάτους ασθενών, που φτάνουν τον αριθμό στους 182.

Εδώ εντοπίζεται η απουσία και ο κακός χειρισμός της ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ, καθώς δεν υπάρχει επίσημη θέση που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τα στοιχεία…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back