ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Ελέφας»: Μια κωμωδία για την ελληνική επαρχία

Εικόνα του άρθρου «Ο Ελέφας»: Μια κωμωδία για την ελληνική επαρχία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2019, 14:57
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νεοελληνικό έργο του Κώστα Βοσταντζόγλου «Ο Ελέφας» παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων από τις 10 έως τις 20 Απριλίου, στο Καμπέρειο Θέατρο, στα Γιάννενα.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, και έχει διαγράψει ήδη μια πορεία σε θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης με καλές κριτικές.

Λίγα λόγια για το έργο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: Ο Ελέφας είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Λεοντάρης σε σημείωμά του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η ‘ελληνική παράδοση’: ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνιας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας: ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου. Ένας τυφλός ελέφαντας περιπλανιέται στην οροσειρά της Πίνδου αναζητώντας κάποιον να του παίξει μουσική».

Παίζουν: Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος), Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Εισιτήρια: 10 ευρώ και 7 ευρώ το μειωμένο, άνεργοι δωρεάν

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, αρχοντικό Πυρσινέλλα, 09:00-14:30), πληροφορίες-κρατήσεις 2651025670 και 6972445707.


Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back