Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο έβδομος σταθμός» από το 27ο Δημοτικό

Εικόνα του άρθρου «Ο έβδομος σταθμός» από το 27ο Δημοτικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2017, 00:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ακόμα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από την Παιδική Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γονέων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 19:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Πρόκειται για το παραμύθι «Ο έβδομος σταθμός», ένα ιδιαίτερο έργο που έγραψε ο Τριβιζάς για να παιχτεί στο Τρένο στο Ρουφ της Τατιάνας Λύγαρη, διασκευασμένο για τις ανάγκες της θεατρικής ομάδας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του 27ου Δημοτικού, είναι η πρώτη φορά που το έργο αυτό θα παιχτεί σε κανονική σκηνή θεάτρου, καθώς στο Τρένο στο Ρουφ οι παραστάσεις δίνονται μέσα σε βαγόνι τρένου. Η επιλογή του έργου δεν είναι τυχαία. «Δανειστήκαμε την ιδέα και τα λόγια του Ευγένιου Τριβιζά, για να φωνάξουν τα παιδιά πως θα συνεχίσουν να παλεύουν για να επανέλθει η τέχνη του θεάτρου στο σχολείο» τονίζει ο σύλλογος.

Η παιδική θεατρική ομάδα του συλλόγου γονέων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2016  για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την κατάργηση του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής από την ε’ και στ’ τάξη του Δημοτικού, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας το 2016.

Τη διασκευή του έργου έχει κάνει η Μαρία Γκόγκου, τη σκηνοθεσία η Μαρία Γκόγκου και η Ουρανία Στεργίου, τα σκηνικά η Μαρία Γκόγκου και ο Παναγιώτης Κρομμύδας, τον φωτισμό ο Νίκος Γούλας και τον ήχο η Νεκταρία Λαμπράκη.

Ο σύλλογος, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί τον Ευγένιο Τριβιζά και την Τατιάνα Λύγαρη, τον πολιτιστικό σύλλογο Νεοκαισάρειας και τη θεατρική ομάδα του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων για τη διάθεση σκηνικών αντικειμένων, το Πνευματικό Κέντρο για την παραχώρηση της αίθουσας στα παλιά σφαγεία και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την παραχώρηση κοστουμιών για την παράσταση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back