Oikonomou pisoi

Ο Δήμος Ιωαννιτών ΣΥΡΙΖΑ, η πόλη ΝΔ

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Ιωαννιτών ΣΥΡΙΖΑ, η πόλη ΝΔ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2019, 18:36

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων, είναι μ ια μικρή διαφορά: 37,42% και 36,3% αντίστοιχα. Από τα εκλογικά αποτελέσματα προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να «προκριθεί» στον Δήμο Ιωαννιτών παίρνοντας 106 ψήφους περισσότερες -37,07% ο ΣΥΡΙΖΑ και 36,85% η ΝΔ. Σημειωτέον ότι η αποχή των ψηφοφόρων στον Δήμο δεν ήταν τόσο μεγάλη όπως καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο –έφτασε περίπου στο 36%.

Την «πρωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ στον μεγαλύτερο Δήμο του νομού, δεν την έδωσε πάντως η πόλη των Ιωαννίνων, όπου η ΝΔ υπερέχει αν και με διαφορά μόλις 55 ψήφων, αλλά οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες με εξαίρεση αυτήν της Ανατολής.

Μπιζάνι, Νησί, Πέραμα και Παμβώτιδα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου, από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ΝΔ προτίμησαν το Μπιζάνι και η Αμπελειά. Πεδινή, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι, Κόντσικα και Μανολιάσα έδωσαν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων, την προτίμησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν τα Μάρμαρα, το Σταυράκι και η Εξοχή. Η πόλη των Ιωαννίνων και το Νεοχωρόπουλο έριξαν την ψήφο τους στη ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αστικό κομμάτι του λεκανοπεδίου, και η Ελεούσα ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Σε επίπεδο Δήμου Ζίτσας, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος και επιμέρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back